Az eu betegbiztosítási kártya ingyenes? Mit takar? Esetleg ügyeleti ellátást, mentőt?
Na ezt pontosan tudom most már,hogy mit jelent,mert idén nyáron igénybe akartam venni és igénybe is vettem..
Az Eu kártya Unión belül csak sürgős ellátás esetén ingyenes..Ha az orvos úgy látja,hogy a panaszod "sürgős ellátásra" szorul vagy baleset ér bárhol akkor ingyenesen jár az orvosi ellátás..De ha azt tervezed,hogy csak elmész a dokihoz egy szemvizsgálatra az nem tartalmazza az ingyenes orvosi vizsgálatot.
Én a nyáron otthon akartam nőgyógyászati rákszűrést és alapvizsgálatot Eu kártyával igénybe venni..
Mivel a rákszűrés nem tartozik a sürgős ellátás kategóriájába így azt 16 ezer forintért csinálták meg.Az általános vizsgálatot megcsinálta a doki,mert a panaszra valami tünetet írt ami akár sürgős beavatkozást is igényelt..
Ez az Eu-s tajkártya az jelenti, hogy neked van ilyened, akkor az EU-n belül ellátásra vagy jogosult....de nem ilyen egyszerű.... :(
Vannak olyan országok, ahol az ellátás nem ingyenes mint nálunk. Ha pl. Németországban a németeknek fizetni kell az ellátásért, akkor neked is fizetned kell, mintha te is német lennél.
Másképpen megfogalmazva állampolgárként bánnak veled. Németországot csak a hasamra ütve írtam, de tény, hogy vannak olyan országok, ahol fizetni kell az ellátás 10, 20 vagy akárhány százalékát.
Ha történik veled vmi ilyen fizetős országban, akkor hazatérted után az OEP visszatéríti neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!