Pár napot leszünk csak külföldön (EU) és repülővel utazunk.Hallottam egy ilyen kósza pletykát,hogy ez kötelező,valaki épp az utolsó pillanatban váltotta ki ...stb Én úgy tudtam eddig,hogy opcionális,kiváltod-e,azt,hogy mihez kell,olvastam több helyen is,de ebből nem derült ki,hogy,kötelező lenne. Csak a biztonság kedvéért szeretném tudni.
Nem kötelező, de egy rendes utasbiztosítást javasolt.
2017. máj. 25. 19:25
2/11 anonim válasza:
Külföldi utazáskor ajánlatos vagy Egészségbiztosítási kártya vagy betegség, baleset és poggyászbiztosítás - egyszerűbb nevén utasbiztosítás.
Ha egyik sincs és úgy utazik az ember külföldre, az már a vakmerőség határát súrolja...
Sokan megjárják külföldöt úgy, hogy nem kötnek és semmi bajuk nem lesz, de ha baleset történik vagy elveszik a poggyász, akkor az igen-igen sokba kerülhet.
2017. máj. 25. 20:11
3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom,miért lenne vakmerőség, jó persze biztos akkor történik valami az emberrel,ha nincs kéznél ilyen kártya.. Az itthoni orvosom is kb. kétszer lát egy évben.Na de azért köszi a válaszokat, majd eldöntöm,kiváltom-e.
2017. máj. 25. 21:48
4/11 anonim válasza:
Miért?
Elég egy rossz lépés,. egy medúzacsípés, egy gyomorrontás - hogy ne a legrosszabbakról beszéljek.
Majd rájössz ha éppen elüt egy autó mondjuk és külföldön kell megműteni.
2017. máj. 25. 22:06
6/11 anonim válasza:
Ja, és a kiváltása ingyenes, még csak pénzbe sem kerül.
2017. máj. 25. 22:06
7/11 anonim válasza:
Utasbiztosítást érdemes kötni, ha van EU-s tb kártyád akkor az állja a legtöbb azonnali ellátást. Tehát, ha baleset ér és EU-e kártyád van, akkor bevisznek, ellátnak, de a kórházi napokat viszont kiszámlázzák.
Ha nincs az adott országban érvényes biztosításod(társadalom vagy utasbiztosítás) akkor az azonnali ellátást is kiszámlázzák, ami viszont igen nagy összegre rúghat.
Ha jól tudom EU-s tb kártyát egy hónapon belül simán meg lehet kapni, ha van TB kártyád.
2017. máj. 26. 13:18
8/11 anonim válasza:
Előző vagyok, nem kötelező egyik biztosítás sem.
Magyar országon sem kötelező a társadalom biztosítást fizetni, ha nem alkalmazottként dolgozol, csak akkor pénzbe kerül az ellátás.
2017. máj. 26. 13:19
9/11 anonim válasza:
EU-s tb kártyát nem egy hónapon belül, hanem azonnal, ott helyben megcsinálják (persze csak ha van egészségbiztosításod) - legalábbis nekem legutóbb úgy volt.
Persze, csak ha bemegy a kérdező a volt OEP-be, most Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
Szerintem váltsd ki, máskor is jól jöhet. A bitosítás egyébként úgy működik, hogy kifizeted az ellátást, és utólag (van, hogy hónapok múlva) nagy kegyesen utalja az összeget a biztosítód. Ha viszont olyan ellátásra van szükséged, ami jár ezzel a kártyával, akkor nem kell fizetned. Szóval még biztosítás mellett is hasznos. Pár perc az életedből kiváltani...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!