Angliába utazáshoz kötelező az "Európai egészségügyi biztosítási kártya"? Vagy csak elég az érvényes személyigazolvány?
Ez két külön dolog: a személyigazolvány segítségével igazolod magad a határőröknek, rendőröknek. Az Európai egészségügyi kártya viszont arra való, hogy baj esetén (baleset, hirtelen betegség) ingyenesen ellássanak.
A személyigazolvány kötelező (több országban helyettesíti az útlevelet).
Az Európai egészségügyi kártya nem kötelező, de ingyenesen kiváltható és rossz, ha nincs - amikor kell. Miért ne váltanád ki - inkább fizetsz egy idegen országban ?
"sokra nem jó, minimalis alapellátás van benne, ha vmi történne veled kint."
Mire szeretnéd, hogy még jó legyen?
En itt elek mar egy eve, nekem volt EU tajkartyam, de amikor tudogyulladasom volt tavaly nyaron(igen nyaron!) akkor bementem a walk in centerbe mert meg nem volt haziorvos ni stb es adtak egy papirt amin beirtam az adatokat de a kutya nem kerte el se a szemelyimet se az eu tajkartyat, megnezett a nover aztan az orvos es felirt antibiotikumot ugy h meg sem neztek egy papirt sem!
Nyilvan jo ha van, jobb a bekesseg.
Persze azota van melo, biztositas, haziorvos etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!