Külföldi útnál szoktatok biztosítást kötni?
Mi mindig kötünk, még lopás vagy csomag elvesztésére is. persze baleset vagy halál esetében is. Hogy melyik a legjobb nem tudom, mivel mi Angliában élünk így mi itt kötünk. Tavaly voltunk Thaiföldön 2 barátunkkal együtt. A lányismerősünk egyik nap durván rosszul lett, bevittük a kórházba. 2 napig bent tartották, majd megkapta a számlát: 46000 bath-ba került ami átszámítva kicsivel több mint 1000 font (ami majdnem 400.000 forint)
A számlát ott akkor odaadták, elmondták hogy tudja kifizetni. De szerencsére volt biztosítása, így még a kórházban egy ottani biztosítási ügyintéző elintézte, hogy a biztosító felé menjen a fizetési igény.
Szóval mi mindig kötünk.
Nekem is éves van, ráadásul a prémium csomag.
Szerencsére még soha nem volt rá szükségem, pedig gyakran utazom.
Sosem kötök, bár rendkívül sokat utazok. Igaz, EU-n belül.
Mentségemre szolgál, hogy egészséges vagyok, és a családomban sincsen sem elesős dilinyós, sem egyéb hirtelen jövő krónikus betegségre utaló jel.
Ha megspórolok ezzel egy kis pénzt, abból inkább másik repülőjegyet veszek.
ma 17:09
Attól, hogy egészséges vagy, még bármikor történhet bármi veled, amikor jól a biztosítás.
Csak 1 példa:
Nemrég Angliában meghalt egy magyar nő. Biztosítása nem volt, hiszen hasonlóképpen gondolkodott mint te. Makkegészséges, semmi baja. Most meg pénzt gyűjtenek neki, mert 5000 fontba kerül a holttest hazaszállíttatása. Ha lett volna biztosítása, fedezte volna.
Köszi a válaszokat! :) Én sem igazán szoktam kötni ha egyénileg utazom,irodával igen. Most is egyénileg készülök,de jön a gyermekem is,így gondoltam most megkötöm.
Valóban,már ne azon a 10-15 ezren múljon!
Eddig nem volt gondom,de ugye ezt soha nem tudhatjuk,nem árt az elővigyázatosság! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!