Kezdőoldal » Utazás » Biztosítások » Hol kell egészségbiztosítást...

Hol kell egészségbiztosítást kötnöm?

Figyelt kérdés
Eddig tanuló voltam és nem kellett TB-t fizetnem, de januártól megszakítottam tanulmányaimat, és nincs TB-m. Viszont most lehetőségem van kiköltözni Szerbiába három hónapra egyik ismerősömhöz, akivel nyáron továbbutaznánk Görögországba. Tehát Magyarországra már nem szeretnék visszatérni, csak látogatóba. Ebben az esetben hol kell TB-t fizetnem? Illetve ha bejelentem, hogy külföldre távozom, akkor kell-e igazolnom, hogy hol fogok lakni, illetve valami más egyebet?
2013. jan. 29. 13:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Ahol életvitelszerűen tartózkodsz, tehát dolgozol, van bejelentett lakcímed, adókártyád, stb.
2013. jan. 29. 14:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Amíg uniós országban tartózkodsz, az ottani munkáltatód fizeti az ottani TB-det, minden más esetre utasbiztosítást KELL kötnöd.

Horribilis árai vannak a fedezetlen orvosi ellátásnak. Nem éri meg több évi keresetet beáldozni pár tízezer forintért. Idegen helyen az ember figyelmetlenebb is.

2013. jan. 29. 20:33
 3/3 anonim válasza:
Fizesd itthon a tb-t havi 5ezer parszar forintert (be kell menni es kerni csekket) aztan valtsd ki az eu egeszsegkartyad,amivel az eu orszagaiban ingyenesen ellatlan mindenhol
2013. febr. 1. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!