Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Milyen biztosítást kellene...

Milyen biztosítást kellene kötnöm?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

A családom 3 tagú.Anyám, 72 éves, beteg, adósságai vannak.

Lányom 18 éves, még 2 évig legalább tanulni fog.Tehát nem valószínű, hogy a közeljövőben biztos jövedelme lesz.

Én egyedülálló vagyok, jelenleg szintén "beteg" és álláskereső, nekem most csak járulékaim vannak.Így összesen kb 60 000 jön össze nekem havonta, anyámnak nyugdíja van.

Nos, mivel ilyen kicsi a család, külső támogatás nincs, anyám beteg, nincs állásom, nem tudom, anyám meddig tud segíteni nekünk és ha ne adj Isten történne vele valami,talán még adósság is maradna ránk!Ettől rettegek mostanában nagyon és ez ellen szeretném valahogy, valamivel bebiztosítani magunkat.

Szeretném biztosítani azt, hogy anyám halála esetén ne maradjunk itt egy fillér nélkül, de viszont az is benne van a pakliban, hogy én dobom fel hamarabb apacskert(én "csak" pánikbeteg vagyok, szóval ilyesmitől talán nem kellene még tartani, de ugye baleset akárkit érhet például), és ha anyám itt maradna a lányommal, nem tudna róla anyagilag kellően gondoskodni, olyan anyagi zűrjei vannak.Tehát magamat és a lányomat szeretném valahogy biztonságban tudni, bármilyen esettel szemben.

Bármilyen biztosítási vagy egyéb megtakarítási módszerről szívesen olvasnék infókat, ami nekünk lenne való.Amint sejthető, magas összegű megtakarítást egyenlőre nem engedhetek meg magamnak.

Természetesen tudnom kellene azt is, kit lenne érdemes hármunk közül biztosítani(ki legyen a kedvezményezett?)vagy lehet több személy is?Vagy banki betét esetén hogyan intézzem, hogy bármi probléma esetén, tehát akár halálom esetén fel tudja venni a pénzt az, akinek gyűjtöm és ne vesszen el "valahol"?

Külön kérdés, más téma:

Igaz az, hogy bármilyen A-hitelhez automatikusan jár haláleseti biztosítás?

Ezt pontosan hogyan kell érteni?

2013. jan. 25. 08:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz nagy díjakat fizetni, akkor a díjtartalékos, és elérési kilőve, olyanokba kellene szétnézni, hogy kockázati életbiztosítások. ezek csak akkor fizetnek, ha baj van. Ha nincs , akkor "veszik a befizetett összeged", de cserébe nem 10 ezreket kel havonta betolni.

Ha jól sejtem OTP-s vagy. akkor a bankkártyához is van havi 2000 Ft körüli összegben baleseti biztosítás.

[link]

2013. jan. 25. 09:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Kockázati életbiztosítást kell kötni a mamára, sok cégnél 75 éves korban lejár de azért 1ről biztos tudok ami 80-ig kitart, a balesetbiztosítások viszont csak 75 éves korig tartanak, utána az illetőre megszűnik. Viszont ilyen idős korban már a kockázati sem a legolcsóbb, de ilyen 1-2 millió ft-ra megfizethető, természetesen meglévő betegségek kizárva ha egészségi nyilatkozat nélkül születik meg a szerződés. Kedvezményezettnek bármennyi személy megjelölhető és ez bármikor módosítható, Te legyél a szerződő, a mama a biztosított.
2013. jan. 27. 11:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Tudok egy halálesetére fizető biztosítást az édesányádnak, ami élete végéig szól,s arra is tudok megoldást, ha Te mennél el előbb. Biztos nem szeretnéd ,ha a kislányodnak olyan gondokkal kellen szembenézni, mint most neked.Havi 5-6.000 Ft.lenne a két szerzódés.

Az első két válaszok nem igazán segítettek,de ha az e-mailemre megküldód az elérhetőségedet,konkrét kalkulációt tudok küldeni.

Üdv.: Ibolya

2013. febr. 2. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!