Hamarosan lejárt az Európai Biztosítási Kártyám! Hogyan tudom meghosszabbítani?
Ügyfélkapuval rendelkezem. 3 éve igényeltem, de 2013. február végén jár le a 36 hónap, így nyárra már nem lesz érvényes. Megelőző jelleggel elküldhetem a lejárat előtt az OEP-nek, vagy csak eljárat után? A hosszabbítást lehet Ügyfélkapun keresztül rendezni, vagy csak levélben (esetleges kártyavisszaküldés miatt)?
Köszönöm a válaszokat!
Én interneten szoktam (Angliában élek).
"A Kártya bármely megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervénél igényelhető a magyar egészségügyi szolgáltatásokra jogosult személyek részére. 2009. január 1-jétől postai úton is igényelhető.
A Kártya kiadása térítésmentes, kivéve azon eseteket, ha megsemmisül, megrongálódik, elvész vagy ellopják. Ilyen esetekben igazgatási szolgáltatási díj fizetendő.
A Kártya az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv ügyfélszolgálatán igényelhető (ügyfélfogadás rendje: www.oep.hu - ügyfélszolgálatok menüpont alatt) személyesen vagy meghatalmazott útján, kiskorúak esetében a törvényes képviselő közreműködésével.
Személyes igénylés esetén a Kártyát a helyszínen azonnal elkészítik. Postai igényléskor az igénylőlap beérkezését követően megközelítőleg 30-40 nappal kaphatja kézhez a Kártyát a kérvényező."
A többi itt:
www.euvonal.hu/index.php?op=egeszsegugy&id=162
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!