Kezdőoldal » Utazás » Biztosítások » 2-3 napra van értelem Eu-s tb...

2-3 napra van értelem Eu-s tb kártyának?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak kérnénk,magunknak nem.Pénteken 8-kor megyünk és vasárnap meg 2 körül indulunk is haza.Erdélybe megyünk a rokonokhoz.Gyógyszert viszek,ha valami előfordulna.Szerintetek?
2012. máj. 14. 10:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha van VISA-kártyád, akkor arra is lehet kötni 90 kintlétre érvényes biztosítást. 2-3 ezer forint. Nagyon jó, akár haza is hoznak.

Ha gond van, csak felhívsz egy számot, bemondod a kártyaszámodat, meg hogy hol vagy és mi történt, és már lépnek is.

2012. máj. 23. 02:04
 12/18 anonim ***** válasza:

A 9. és 10. válaszadó félrevezet ! El kell olvasni, mit is ír róla a kiadó Orsz. Egészs. Pénztár honlapja:

"az orvosilag szükséges ellétások igénybevételére jogosít"

(írd be a google-ba: Európai Egészségbiztosítási Kártya - és ott elolvashatod a találatok egyikét).

Ez tehét azt jelenti, hogy ha pl. beteg lesz a gyermek (lázas, romlott fagylalt, baleset a játszótéren, vagy ha Neked fáj a fogad, a nejednek női bajai vannak, esetled nyilallik a dereka stb.stb. - akkor orvoshoz fordulhatsz ingyen.

Ingyenesen adják, akkor is kérd ki mindenkinek, ha nem utaznál most. Miért kapkodj majd, ha kelleni fog. Lejárta előtt (3 év) automatikusan újíttasd meg.

2012. máj. 26. 10:45
 13/18 anonim ***** válasza:
12. a 10. lennék, beteg lettem odakinn, külföldön egy általad is említett tünetegyüttesem volt. FIZETNEM KELLETT utána szó nélkül megvizsgáltak.. remélem egy külföldön élnek elhiszed:D
2012. máj. 26. 22:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Elhinni elhiszem fenntartásokkal. Az a gyanúm, hogy nem tudod, hogy mit fizettél...

El kell olvasni a leírást, ez a legkevesebb. Ott világosan írja, hogy ha külföldön beteg leszel, akkor a kártya feljogosít arra, hogy egy ottani beteggel egyenlő elbírálásban részesülj.

Ha tehát egy norvég beteg Norvégiában fizet alkalmanként 30 eurónyi önrészt, akkor Te is annyit fizetsz. Ha nem lenne kártyád, akkor 140 eurót fizetnél, de kártyával csak 30-at.

Van olyan ország is, ahol nincs önrész, ott természetesen a kártyás külföldi sem fizet semmit. Van ahol az orvosi rendelőkben fizetnek önrészt, de a korházakban nem, máshol se itt, se ott.

Én pl. Olaszországban kerültem korházba, felmutattam a kértyát, lemásolták az adatokat és meg is operáltak helyben. Semmit se kellet fizessek.

Te valszeg az önrész mértékét sokallottad, nem is tudván, hogy egy helybeli mit fizet...

2012. máj. 26. 23:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyszerű láz stb vírusba futottam.

Mivel az EU-kártya hátulján "halandzsa" volt az asszisztencia szerint, és nem a biztosításomat tartalmazó chipes szakasz ezért közölték h 39 euro, hogy megvizsgáljon, azonban ha van kedved foglalkozni a dologgal akkor szívesen várja a faxod az OEPtől, amint hazaérsz, hogy tleg biztosítva vagy, a zöld taj-kártyát ugye hiába lobogtatod kiröhögi :D kórház--sürgősségi

erre esetemben éppen hogy, de nem vt szükség

2012. máj. 27. 11:45
 16/18 A kérdező kommentje:
Most akkor ha "csak" simán beteg lesz ugyanúgy fizetni kell?Mikor kint voltunk szerencsére (lekopogom) semmi gond nem volt.De így rossz,hogy nem tudni,hogy igazán mire is vonatkozik.
2012. máj. 29. 09:37
 17/18 anonim ***** válasza:
ha magánpraxishoz mész és nincs ottani biztosításod "csak" betegség esetén akkor kell szerintem fizetni(nekem ezt mondták) az előtted szóló voltam
2012. máj. 30. 11:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Zavaros és félrevezető. Mi az, hogy " és nincs ottani biztosításod" ? Hát persze hogy nincs, hiszen nem vagy odavaló - ezért kértél és kaptál itthon Eu-s kártyát. Ez azt jelenti, hogy ahova mész, ott a helyiekkel azonos jogokat élvezel. Ami neki ingyenes, az neked is az. Amire ő fizet önrészt, arre te is fizetsz. Erre való a kártya.

Ami a magánpraxist illeti, azokat két részre kell osztani: van olyan orvos, akinek van szerződése a hazája társadalombiztosító rendszerével és van olyan is, akinek nincs (a szerződés azt jelenti, hogy az "állam" kifizeti neki a kezelést a beteg helyett). Ha olyanhoz mész, akinek nincs ilyen szerződése, akkor teljes árat fizetsz, mint a helybeliek. Ha van szerződése, akkor neked is ingyenes, mint a helybelinek. Ez legtöbbször ki van írva a bejáratnál (helyi nyelven). Ha nem lenne, akkor meg kell kérdezni telefonon (időpont kéréskor), vagy a recepcióstól helyben.

2012. máj. 30. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!