Izrael biztonsagos minden szempontbol.
De azert nem kell tulzasba vinni a bizalmat, tolvajok mindenutt vannak.
1988ban még biztonságos volt; 1989-től egyre kevésbé az. Sok orosz vándorolt ki... Híresek a bűnözésről.
De ha úgy nézem, biztonságos, mert Magyarországhoz képest radikálisan biztonságosabb. Persze eltekintve a "néhány" terror esetet, és időnként bekapcsoló vaskupolát.
Utolsó.. Látom a sötétség határtalan :)
Igen biztonságos az utóbbi 2 évben 2x voltam az egyik körutazás a másik csak Eilat és búvárkodás, pihenés. Barcelonában vagy Párizsban hamarabb kirabolnak.
Jeruzsálem tele van katonákkal(mondjuk sok embernek ijesztő főleg hogy itthon vagy bárhol az EU-ban nem ez a megszokott látvány). Érdemes tudatosítani hogy kik ők és miért vannak ott. Egyébként fiatal fiúk lányok, ha eltévedtél szívesen útbaigazítanak. Ugyan úgy hülyéskednek amikor nincsenek szolgálatban, ott vannak a bevásárlóközpontokban, a tengerparton 'civilben' DE ameg az IDF-nél szolgálnak a fegyvert kötelező maguknál tartani. Értsd: lemegy egy csapat csinos lány a tengerpartra, eszik a kis gyümölcsöket napoznak nevetnek de a törölközőn ott van a fegyver mellettük.
Tel Aviv mellett volt az apartman, az első ami feltűnt hogy a bejárat (mint itthon egy társasháznál vagy panelnál nyitva van vagy alapból nincs is(nem az apartman ajtaja hanem a komplexumé). És nem egyedi eset. Bármelyik társasházba be tudtam volna sétálni ha akarok. Éjjelente egyedül nőként(!) mindig sétáltam egyet vagy leültem a közeli parkban kicsit nézni ki a fejemből. Sokan futnak, kutyát sétáltatnak beszélgetnek senki nem akart lefejezni vagy felrobbantani.
Kelet Jeruzsálem picit neccesebb, nem volt semmi konfliktus de azért ott többször nyúltam a zsebemhez. Az egyetlen gondom ott a nyomulás volt. De ezt egyébként alapból érdemes megemlíteni hogy a privát szféra kicsit mást jelent az Izraeli zsidóknál is(szekulárisok nem az ortodoxok). Hangosak brutálisan őszinték náluk nincsen felesleges udvariaskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!