Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Thaiföldön merre jártatok...

Thaiföldön merre jártatok már? Mi tetszett a legjobban? Phuketről vélemény?

Figyelt kérdés

2017. júl. 17. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Többször voltam Thaiföldön. Legutóbb idén januárban. Akkor csak Bangkok, és Phuket volt a cél. Bangkokban csak 2 napot szoktunk lenni, mert a 13 órás repülés után nincs kedvünk tovább utazni, és van egy nagyon jó étterem ahová mindig bemegyünk. De Bangkokra bőven elég 3 nap. Phuket meg hatalmas csalódás volt. Szigetek közül Phuket sziget a legrosszabb. Tele van oroszokkal, nagyon a turistákra hajtanak. Többi szigethez képest drágább is.

Nekem a kedvenc városom ahová mindig megyünk (csak most januárban hagytuk ki) Az a Kanchanaburi városka. Ha úgy mondom, hogy Híd a Kwai folyón akkor ismerős lehet sok embernek. Igazi tahi városka, thaiakkal, kedvesek, nincs turisztikailag agyonzsúfolva. Olcsó, és csodaszép..Környéken sok kirándulóhely van. Bár látogatható a tigris farm, de már nincs tigris, de vannak más állatok. Vannak vízesések.. szóval szép.

Érdemes elmenni Chiang Mai városba is.

Ha szigetre akarsz menni akkor Kho Samui jó választás. Szerintem az a legszebb sziget..Mi jövőre is megyünk, de még nem tudjuk melyik városkába..

2017. júl. 17. 21:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, azóta olvastam, hogy Bangkokra elég 3 nap is, mert utána már unalmas, és hogy sajnos Phuket eléggé turistás, jó, hogy ezt az információt megerősítetted.

Még soha nem voltunk Thaiföldön, ez lesz az első utunk, és hát elég nagy ország, nehéz kibogarászni, hogy hová érdemes ellátogatni. Ha már ott vagyunk, akkor szeretnénk több helyet is megnézni, erre 2 hetet szánunk. Néztem Ko Samuit, nekem is nagyon szimpatikus volt. A két város is gyönyörű, amiket írtál.

A városok között mivel lehet közlekedni? Vonat, vagy repülő?

2017. júl. 18. 09:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Én pattayán meg Bangokokban,phi phin viszont pattaya partja nem olyan szep :( viszont phi phi sziget az gyonyoru
2017. júl. 18. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
*voltam , bocsánat kimaradt
2017. júl. 18. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:

első vagyok. Pattaya még Phuketnál is rosszabb. Ha Bangkokban vagy, és valamelyik szigetre akarsz menni, akkor több lehetőség is van eljutni oda.

Pl: Távolsági busz, hajó vagy belföldi repülőjárat. Mi repülővel mentünk, mert kettőnknek a returjegy 100 bath volt, és csak 1 órás így az út.

Chaing Mai-ba hálószobás vonattal mentünk. Ha most ezzel mennél, akkor jobban járnál mint mi, mert idén cserélték le a vonatokat, és szép újak vannak. Én nem sokat aludtam a vonatot, mert a csótányokat csapkodtam..De ennek ellenére szép élmény volt végig vonatozni, látni a tájakat.

Kanchanaburiba is vonattal mentünk. Oda a helyi thai vasúttal mentünk. 3 órás vonatút, de az igazi élmény volt. Nagy élmény amikor jönnek az árusok, és árulnak kaját, italt, és fura gyümölcsöket. Hatalmas élmény..

Nekem nagy csalódás volt a James Bond sziget is egyébként,,

2017. júl. 18. 17:59
 6/6 anonim válasza:
Phuket szép hely, de Thaiföld legszegényebb területe, ezért egy út Phuket Town-ban nem olyan széplátvány, de amúgy sok szép hely van, csak az út csúnya odafele
2017. szept. 7. 04:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!