Törökországot miért, , sztárolják" sokan?
Állandóan azt hallani, hogy mennyit fejlődött, mennyit költenek építkezésre, hogy Törökország maga egy megtestesített "csoda" stb...Én voltam egy csomó helyen Törökországban és amint kiléptél a szállodából, mentél vagy 300 métert már egy putriban találtad magad. Ez Alanyában történt még 1-2 éve. Voltam Trabzonban, Antalyában, Izmirben, Ankarában, nekem valamiért nem tűnt fejlettebbnek Magyarországnál, sőt!
Az emberek közel olyan "jól" élnek, mint Magyarországon, Ankarától keletre már rosszabbul.
Akkor mi ez az ingyen reklám mindig? Görögországban például nem ezt tapasztaltam, az sokkal jobb! Nyilván az aki ki sem mozdul az ötcsillagos szállodából, annak nyilván jó lehet, de ennyi erővel, akkor Szomália "is" jó hely, vicc nélkül!
Ez szerintem leginkább Istanbulra jellemző. Mármint a nagy építkezések (de egyébként nem véletlen van külön szó a török nyelvben az egy éjszaka alatt felhúzott épületekre :D), meg a nagy költekezések. Az ország többi részében ez nem annyira jellemző, viszont az, hogy jobban élnek (az én tapasztalataim szerint, persze) az például igaz bizonyos szinteken, mert pl. a párom török, és itthon például ő már nagyon-nagyon gazdagnak számítana, míg ott teljesen átlagos életszínvonalt képvisel az átlagemberek között is. Tehát pl. nekem ez fura volt így látni. Meg pl. egy átlag 2 gyerekes családnál alap a két autó, a 150 négyzetméter körüli lakás, és az évente min. egyszerri 2 hetes nyaralás a tengerparton (hangsúlyozom ez az átlag család, de azért Magyarországon sajnos ezekért az alap dolgokért már hajlamosak gazdagnak bélyegezni az embert), és ezek mellé a feleség általában nem dolgozik, tehát egy fizetésből is megvalósíthatóak.
A gazdasági fejlődés most ugyan visszaesett, aztán még ki tudja mi lesz, de az előző években viszont iszonyat érdekes volt az a gazdasági struktúra amit felépítettek maguknak a semmiből kb. De annak ugye nem rögtön lesz látványa, tehát az alap török város képe még nem sokat változott a nagyvárosokon kívül.
De ezek csak az én tapasztalataim Istanbulban élve meg Dél-Kelet Törökországban :).
Én csak Isztambulban voltam,szóval gondolom ahol jártál ott úgy van,ahogy mondod. De nekem Isztambul fejlettebbnek tűnik,mint Magyarország és Budapest.
Már a reptér is:D
A sok és nagy épületek, felhőkarcolók..Itt tényleg sokat építkeznek.
Meg a közlekedés,mármint a módszer,hogy kártya van,meg ajtók és nem csak mutogatod az ellenőrnek a jegyed.(ez itthon annyira fáraszt.Miért nem lehet elektromosan megoldani? Jó persze így legalább csalhatsz kicsit..)
Én is ismerek török családokat, és szerintem átlagnak minősülnek,de hogy 2 autót simán megengedhetnének maguknak azt kétlem,még 1 autót is nehéz venni ,mert nagyon drága,akárcsak a lakások.Isztambulban ha venni akarsz egy picike lakást,rossz környékkel kb abból a pénzből vehetsz Budapesten egy szép kertesházat.
Habár most romlik a líra..
Köszi mindenkinek az értelmes, normális választ! Ment a zöld kéz!
Igen, volt olyan időszak, amikor egy tankolás 1 MILLIÓBA KERÜLT! Hihetetlen volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!