Milyen az élet a Fülöp-szigeteken?
Szép napot!
Arra volnék kíváncsi, hogy átlagban milyen a Fülöp-szigeteken élni? Konkrétabban pedig az érdekelne, hogy könnyű munkát találni az országban mind a helyieknek, és mind a beutazóknak?
Nagy álmom az, hogy elvégezzek egy nyelvtanfolyamot, és majd 5-6 év itthoni munkaviszony után kiutazzak, és buzgón állást kezdjek majd keresni hegesztőként. Igen, hegesztő... jelenleg ezt a szakmát tanulom, és ha lehetséges ezzel is helyezkednék el ott kint (persze a továbbtanuláson is gondolkodom).
A következő kérdésem pedig az volna, hogy van illető, aki esetleg az említett országban él, és hasonló fizikai munkát végez? Nagyon szívesen meghallgatnám a tapasztalatait! :) Persze mások információi is érdekfeszítőek számomra, akik többet tudnak nálam! :)
Ennyi volna. Köszönöm, hogy elolvastad, és további szép napot!
-Nem tudok róla, hogy dolgozott.
-Nem járt ott.
-Beszél idegen nyelveket igen, németet, és angolt is. (bár utóbbiban még fejlődnie kell állítás szerint).
-Nem olvassa az ottani hírlapot. Miért olvasná? nem ő szeretne majd ott dolgozni.
Csupán a véleményét kértem ki a dologról, amit ezt követően el is mondott. Itt is ezt tettem, és információkkal lettem gazdagabb, ez volt a célom.
UI: Hiba volt szegény tanáromat belekevernem ebbe, mert most a vérét akarják. :(
Nem akarja senki a veret a tanarodnak. Elhiszem, hogy nagyon adsz a szavara, hisz a tanarod; en is mindent elhittem a tanaraimnak, aztan kikerultem a vilagba es racsodalkoztam nehany dologra, ami nem is ugy volt, ahogy azt ok eladtak.
Jol teszed, hogy erdeklodsz, de eloszor inkabb az orszagot ismerd meg. Olvass rola mindent, amit lehet.
Keress jutub videokat, amik bemutatjak az ottani eletet. Ha meg soha nem jartal ott, csak nehany utazasi irodas, palmafas/gyonyoru tengerpartos kepet lattal, akkor fogalmad sincs, hogy milyen a valosag :(
Természetesen utána jártam ennek-annak, és nem csak "mert sajt" alapon esett a választás a Fülöp-szigetekre.
Tudom, hogy a nagyobb városokban hatalmas a nyomor, mint például Manilában, ami egyben a főváros is. Sokan élnek szegénynegyedekben az iszapos koszos víz tetején rozoga viskóikban. Tudok az egész országra kiterjedő terrorveszélyről, és arról is, hogy ez Mindanao szigetén a legmagasabb. Rossz a közbiztonság, az ivóvíz, a közlekedés stb stb... Ezek ellenére is képesek a helyeik a boldog életre, és a mindig pozitív mentalitásra... na ez az, ami leginkább megfogott az országban! Na meg persze természet, és újdonság fan vagyok. :)
A videót pedig köszönöm, érdekes volt!
Többször jártam a Fülöp-szigeteken. Manila, Pangasinan, Cebu, Bohol.
A barátnőm is helyi. Szerintem ha egy BAR-t nyitnál valamelyik turisztikai helyen, 1000x több esélyed lenne, mint egy hegesztőpapírral.
Milyen az élet? lányok napi 12 órában dolgoznak a plázában, majd hazamennek kb csak aludni egy 2x3m-es "boarding house-ba" ami KB egy Doboznak felel meg. heti 1 szabadnap. 60.000 Ft-nyi peso.
NAgyvárosban OK az élet, bár a turistákat a legtöbb ember /tricikli sofőr Jeepney sofőr, de még a legutolsó Island hopping-ot kínáló figura is./ mivel fehér vagy... ezért Americano-nak néznik... ergo tele vagy pénzzel.
A vidék az még keményebb. ritka buszjáratok, kevés üzlet. van, h másik faluba kell átjárni, ha egy boltot akarsz találni.
Én laktam Nipa Hut-ban (nipa pálma leveléből meg bambuszból tákolt házacska) fürödtem udvari nyomóskútról... van egy feelingje egy ideig, de nem lenne életcélom ez a nomád életforma. A helyiek ebbe születtek bele, nekik ez az alap... Ha van rizs este az asztalon meg egy üveg Emperador Brandy, akkor megvan a boldogság. A vidéki emberek tök barátságosak egyébként.
A család szent náluk.
Manila a világ egyik leggusztustalanabb metropolisza.
a kaja Kb ugyanolyan áron van, mint itthon.
a kenyerük édes, mézzel készül. reggelire ehetetlen.
az utcai árusok kajáit sem javaslom... gondolom nem kell mondanom, hány napig voltak emésztési problémáim :D
A lányok gyönyörűek. sajna a legtöbbje igen könnyen kapható... bármire.
Az ital meg a dohányárú olyan szinten olcsó, hogy az szinte hihetetlen. kb 500Ft a fent emlíett brandy. a GSM Blue is kb uaz az árkategória. Sör 50 peso (300HUF)
ha esetleg érdekel pakoltam fel jópár magyar nyelvű dokumentumfilmet. (meg van 1-2 a saját utazásról is)
Ja még valami. amint leszállsz a gépről, átléped az ajtót a trópusi hőség megöl. :D undorítóan párás meleg van. az esős évszak sem sokkal jobb... 0-24-ben esik. örülhetsz, ha nem jön tájfun.
Hát kb ennyi!
azért sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!