Nagyon nagyon el szeretnék menni japánba honnan szerezhetnék pénzt 13 évesen?
Japánba menni igen drága dolog. Ismerőseim pár hónapja voltak, otthagytak egy millát 2 hét alatt. Szóval ilyesmivel számolj. Ja és addigra japánul sem árt megtanulni, mert anélkül ott boldogulni nem igazán lehet.
Hogy pénzt mivel tudsz szerezni tiniként azt nem tudom, a modellkedés nem fizet jól, többe kerül mint amennyit keresni lehet vele... szóval az nem éri meg. Más lehetőség meg nem tudom mi van. Esetleg ha értesz valamihez pl nyelvek, vagy hangszer akkor azt taníthatnád másoknak pénzért... ilyesmiket lehet csinálni.
Hogy futnál már ki az időből? Tizenhárom éves vagy, könyörgöm. Jól mondják az előzőek, kezdj nyelvet tanulni, mert anélkül nem fogysz kint boldogulni. Ja, és nézz utána milyen japán valójában, mert sanszos hogy sztereotípiák alapján ítéled meg. És ha ki kis jutnál ebben a pillanatban, nem azt kapnád amit vársz. Az ilyesmikre gondolok hogy "a japánok mind udvariasak" "a japán pasik mind figyelmesek a nőkkel"
Szeretem a kultúrájukat, de az egy más világ, más szokások, más gondolkodásmód. Nekem kicsit pofára esés volt , ugyanakkor nagyon érdekesnek találtam
Hidasi Judit
NA ÉS, HOGY TETSZIK JAPÁN? cimű könyvét. Ha érdekel, olvass bele: [link]
Olvastam feljebb, hogy lehet, hogy sztereotípiák alapján ítélsz, nekem is ez volt az első gondolatom. Biztos animés vagy. Nos, az animék nagyban különböznek a valóságtól, csak úgy mint a sok mézes-mázos dolog, amit olvashatsz az interneten Japánról.
Azt nem tudom hova tenni, hogy miért sietsz ennyire. Ha később nem élveznéd annyira, akkor ez csak "fellángolás". Én is kinőttem az animékből, de amikor még szerettem őket, elvakultan ki akartam jutni. Egy év alatt el is felejtettem, hogy valaha volt ilyen vágyam. Nem azt mondom, hogy nem jó világot látni, de komolyodj egy kicsit a témában, és szállj le a földre. Ha jól értettem, 16 és 17 évesek vagytok. Én a szüleitek helyében nem engednélek el titeket. Két gyereknek nagyon nehéz, rosszabb esetben veszélyes is lehet az utazás, az utána lévő akadályok pedig félelmetesek lehetnek (nagyváros, ismeretlen közeg és nyelv).
Ne siessétek el. Ha összegyűlik a pénz, menjetek a szüleitekkel, vagy ha az nem játszik, akkor valamilyen kedves rokonnal. Japán megvár.
2 hétre megy turistáskodni, nehogy már azért japánul kelljen bárkinek is tanulnia, angolul reptéren is, szállodákban is beszélnek, no még a jó öreg kézzel-lábbal módszer. Pénz kell ide,de sok. Utiterv sem árt, gyűjtsd össze azokat a helyeket amelyeket mindenképpen látni szeretnél. Japánon belül vonattal utazni a legcélszerűbb, van asszem vmi turisták körében népszerű bérlet is amit utazás előtt még itthon is meg lehet váltani.
Pénzszerzés: nyári munka tescoban vagy ismerősnél. Majd ha egyetemista leszel akár suli mellett is meló, szülőket bíztasd túlórára :). Mire egyetemmel végzel addigra diplomaosztóra meglepheted magad egy japán úttal, de ez még minimum 10év, addigra sok minden változhat még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!