Japánba szeretnék utazni, valaki tud mondani valamit?
Gondolom, bírod társalgási szinten a japán, vagy az angol nyelvet.
Van valami, amihez értesz és van róla papírod is?
.
"...az animék kezdőlöketeként akarok menni... egyszer, majd, ha felnőtt leszek..."
Gondolod ott nincsenek elegen az animék érdeklődők közül, ráadásul olyanok, akik anyanyelvi szinten -mert nekik az!- beszélik, olvassák, írják a japánt?
A többire ráérünk majd felnőtt korodban visszatérni.
Tanulj tanulj tanulj, angolul, japánul. Én is egyetemről jutottam ki ösztöndíjjal, kiemelkedő angollal, jó japánnal és magasan átlagon felüli tanulmányi eredményekkel.
Ha ez nem megy, gyűjtsd a pénzt, pár hétre kimehetsz, megnézheted. Nem, nem lesz olyan mintha az animékben lennél (kivéve ha az Initial D-ről van szó, akkor van rá némi esély, hihi), de ennek ellenére csodálatos ország a maga érdekességeivel és bosszantó kis dolgaival (de azok nagy része úgyis akkor derül ki, ha már ott laksz).
Az nem baj, hogy még nem vagy "felnőtt". Én sem voltam még felnőtt, mikor eldöntöttem, hogy mindent megteszek, hogy kijussak. Legalább van időd felkészülni. Viszont ha tényleg ezt szeretnéd, olyan komolyan kell venned, mintha már felnőtt lennél. Koncentrálj a tanulmányaidra, minél értékesebb embert teremtesz magadból, annál több lehetőség lesz előtted. Tanulj, tájékozódj, érdeklődj, és ne hidd, hogy csak az animékből meg tudod tanulni a nyelvet és a kultúrát.
Könnyűnek nem lesz könnyű. Kezdj bele, és ha igazán akarod, van esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!