Ki utazott, nyaralt, vagy él/élt Balin vagy Indonéziában?
Melyik városban? Minden infó érdekel.
Vízum, csajok, árak, munkalehetőség, nyelvtudás...
Akár itt, akár priviban...
Köszi, mindenkinek!
Szia!
Köszi a felajánlást! :)
Igazából mindent...
Alap szitu, hogy kint szeretnék élni...
De nem szexturistaként, hanem rendes családi életet, feleséget, munkát, új életet alapítva.
Tehát érdekel a házasság megkötésének menete, szükséges papírok, pénz, idő... Lehetek-e állampolgár, kapok-e útlevelet? Ki- kinek a nevét veheti fel stb...
Van egy korombeli akivel régóta levelezünk, elvileg van háza amibe 2 fiával 11-13 évesek él magányosan. Bali és Jimbaran városáról van szó konkrétan.
Ő vele az árakat élet meg tudjuk beszélni, de hétköznapi értelemben. A házasságban benne van, de olyan "netes" infót küldött, amit én is találok a google-n. Ő egyszerű helybéli háziasszony, ami persze nem baj, csak nekem egy dörzsölt segítség kéne, aki ért a technikai dolgokhoz, vándéglátós dolgokhoz, jogi dolgokhoz... Milyen vállalkozást lehet és érdemes csinálni? Milyen internet, vagy tv lehetőségek vannak? Igaz-e hogy csak 49% lehetek tulajdonos, vagy külföldi nem vehet földet, házat...?
Gondolom érted mire akarok kilyukadni?
Köszi a segítséget!
Első hozzászóló vagyok. A legelső tanács hogy ezt gondold át azért alaposan. Indonézia fejlődő ország (de nevezhetjük 3. világnak is).
Legelső, hogy vigyázz a kapcsolatokkal. Az indonéz lányok nagyon kedvesek és közvetlenek ... mivel hatalmas az a réteg, akik ebből élnek. Balira ez fokozottan igaz. Gyermekes anyákra pedig még sokkal fokozotabban.
Munkavállalás. Amennyiben mérnök, informatikus, esetleg nagyon tapasztalt közgazdász vagy, a házasság után, ahogy megszerezted a Kitaszt (helyi munkavállási engedély), nyugati bérekért dolgozhatsz, bár elsősorban Jakartában, de Balin vagy Jogyakartában is találsz könnyen munkát. Viszont azzal számolj, hogy magát a Kitaszt is megszerezni, majd egy fél év!
Ha szolgáltatásokból, vendéglátásból élsz .. minden sarkon van 3 utcai árus, és 2 kifőzde, akik párezer forintot keresnek. Balin térdig jársz az utazásszervezőkben, minden sarkon van 3.
Balin elő-elő fordulnak magyar szerencsevadászok, akik ezzel azzal próbálkoznak, majd pár év után csödbemennek és hazautaznak. A Jakartai nagykövetségen kifejezetten "szeretik" őket.
A napokban jöttem haza, életem legjobb 2 hete volt. :)
Balin Balanganban, Amedben és Ubudban voltam, utána pedig Makassarban Sulawesin.
Szia!
Balangan: 14300Ft/éjszaka reggelivel
Amed: 25-30USD szezontól és attól függően hogy búvárkodsz e ugyan ezen a helyen. A szállás egy búvár központhoz tartozik. Ha búvárkodsz akkor ingyen reggeli, ebéd, és friss gyümölcs italok is az árban vannak.
Ubud: 48000Ft/éjszaka reggelivel
Kamajaya Villas
Makassar: 4800Ft/éjszaka
Gladiol apartmant
Balangan és Amed egy egy bungalow volt, Ubud egy privát villa, az utolsó pedig egy teljes felszerelt lakás.
A makassari szállás lényegesen olcsóbb hiszen itt a turizmus tulajdonképpen egyenlő a nullával. ( a párom Makassarból származik)
Írj nyugodtan ha van bármi kérdésed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!