Van itt olyan ember aki fanatikusan rajong az utazasert - akar utazott mar akar nem - es az atlagos embernel tobbet tud a vilagrol? Pl. Tudod, hogy.
az Iraniak tobbsege perzsa nem pedig arab,
Togo az egy orszag Afrikaban,
Hawaii az az E. Allamok resze,
Kambodzsaban kmerek elnek es ott van Angkor....
Malajziaban egyidoben 7 szultan uralkodik az orszag 7 allamaban tovabba egyben kiraly van..,
es, hogy Ausztralia fovarosa nem Sydney.
Igen, ezeket mind tudtam.
Ahogy azt is, hogy létezik egy hercegség Anglia partjaitól nem messze. Sealand hercegség. 1967 óta létezik.
Az unikornis Skócia nemzeti állata.
Szaúd-Arábia Ausztráliából importálja a tevéket.
Az angliai Oxford Egyetem idősebb, mint az Azték Birodalom.
A világ ivóvízkészletének egyharmada Kanadában található.
Egyes keleti országog GDPjének a 3/4 ét az örömlányok szerzik meg
Szaúd-Arábia egyes részein annyira gazdagok az emberek, hogy segélyt kapnak (ezt mondjuk én sem értem:))
Van olyan 100 lakossal bíró sziget, ahol a fiezető eszközön (pénz) pokémonok vannak
Sealand-et nem ismeri el senki...
Dominika es a Dominikai Koztarsasag az nem ugyanaz.
Kongobol is ketto van.
Az altalanos elterjed vilagterkep teruletre roppant csaloka. Peldaul Afrika 15-szor akkora mint Gronland. Az USA, Kina es Europa egyutt van csak akkora mint Afrika.
A vilag legnagyobb varosa Hulunbuir Belso Mongoliaban, Kinaban. A varos akkora teruletet foglal magaba mint az egesz Egyesult Kiralysag. Viszont csak 2.5m ember lakik ott.
A vilagon harom orszag van amelyik teljes egeszeben egy masikon belul fekszik. Ketto Olaszorszagon belul, ezek ismerosek: San Marino es Vatikanvaros de van egy harmadik, Lesotho Del-Afrikaban.
A vilag edesvizkeszletenek haromnegyede a sarki gleccserekben talalhato, fagyott allapotban.
Thaifoldon illetlenseg villaval enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!