Milyen az élet Thaiföldön?
Emberek, városok, kultúra, munkavállalás, letelepedés, megélhetés,
és hogy érdemes lenne-e kiköltözni.
Ezek érdekelnének.
Mély szegénység van. Nyaralni igazán csodás, de ott élni nem.
A szegénység, igénytelenség annyira szembeötlő, hogy sokszor a szívem szorult össze. Thaiföldön tanultam meg, megbecsülni azt amim van.
Van egy thai születésű barátunk aki elmondta, hogy idegen embereket mint turista elfogadják, de mint állandó lakos nem igazán. Mivel a legtöbb külföldi nem tud azonosulni az ő mentalitásukkal..
Én egyszer jártam eddig Thaiföldön nyaralni. Ott élő magyarokhoz mentünk ki, akik saját turisztikai vállalkozást indítottak, ebben dolgoznak. A bangkoki férfi megtanulta a nyelvet, thai felesége van. A másik egy család, ők együtt mentek ki, nyilván ők is tudnak már thaiul. Tőlük tudtunk meg néhány dolgot az országról.
Ami nekem feltűnt mindkét esetben, hogy nekik eleve jól ment itthon is, erős tőkével indultak útnak, volt miből vállalkozást csinálni. Azt mondták, hogy Thaiföldön nem szeretnek külföldit alkalmazni, tehát gyakorlatilag csak akkor van esélyed dolgozni, ha csinálsz egy vállalkozást.
Nagy a szegénység, de van nagy gazdagság is. Számomra óriási volt a kontraszt. Bangkokban vannak úgynevezett villanegyedek, ami tulajdonképpen egy sorompóval elzárt, családi házas övezet. Pár száz méterre ettől pedig bádogviskók roskadoznak az út szélén.
Hogy milyenek az emberek? Gondolom olyanok, mint itt. Van mindenféle.
A vallás nagyon központi szerepet játszik az életükben, a fiataloknak és az időseknek egyaránt. Lépten-nyomon kisebb-nagyobb Buddha szentélyek…nem, ez így nem pontos. Minden ház (viskó, a sínek mellett lévő szemétdombnak nevezhető lakhelyek, stb.) előtt van ilyen kis szentély. Az emberek pedig mennek és visznek Buddhának ajándékot, imádkoznak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!