Thaiföldön milyen árak vannak az éttermekben, boltokban? Vannak jó kaják európaiak számlára is?
tegnap 21:44 vagyok
Igen, egyénileg olcsóbb, és több helyre is eljutsz. Mi először utazási irodába mentünk kíváncsiságból. Csak Phukett szigetet ajánlották ugyanennyi időre, de 2400 fontért. Így, hogy mi terveztük le, több városba is elmentünk, és szigeten is voltunk pár napot. Angolul nem árt tudni, bár ha tudsz kommunikálni akkor nem lesz gond. Férjem jól beszél angolul így ő volt aki intézkedett mindig :)
Ha visszafogtuk volna magunkat, és sok mindenre nem mentünk volna el, akkor szerintem 1100-1200 fontból is kijöttünk volna. De mi 1 évig készültünk rá, és úgy akartunk kimenni, hogy ne kelljen azon agyalni nyaralás közben, hogy mit engedhetek meg és mit nem.
Nem igazán tudok árakat mondani, mert a kajánál nem figyeltük. Amikor éhesek voltunk ettünk. Ha szomjasak voltunk ittunk..Sokszor volt, hogy megkívántuk a görögdinnyét, vagy ananászt és vettünk. 20 bath volt egy adag. Volt, hogy fagyit vagy palacsintát ettünk. Ezek sem voltak 20-30 bath-nál drágábbak.
Volt hogy elmentünk egy 5* étterembe, és ott hagytunk vacsorára 800 bath-ot.
Másnap meg egy utcai árustól vettünk kaját (ami sokkal finomabb volt) 100 bath-ért.
Egyébként a kedvenc desszertem ahogy én nevezem: mangó-ragacsos rizzsel..( kókusz tejjel van leöntve)
Ezt annyira megszerettem, hogy megtanultuk elkészíteni..(mindenképpen kóstoljátok meg)
Egyébként ennek is változó az ára. Volt ahol 40 bath-ért vettük, volt ahol 65 bath volt, de egy nívós étteremben 200 bath-ért árulták.
ez valamilyen rizses csirke.. nagyon finom
görögdinnye ital.
Ellőttünk vágta fel a görögdinnyét, és turmixolta. 20 bath volt csak. 40 fokban isteni volt.. Minden utcasarkon árulták..
Ez volt a kedvenc ételem. Mogyorós csirke tésztával.
Bevallom mi vettünk kaját olyan helyen ahol az emberekbe maga előtt tolta a kis konyha kocsiját..Ott a legfinomabb..:) Nézni kell, hogy hol vesznek sokan, mert ott tuti finom, friss az étel. Beszélgettünk egy bácsival aki elmesélte, hogy ő már hajnalban elmegy a piacra, megveszi a friss halat, csirkét. Csak annyit vesz amennyit el is ad.
A végére egy szép kép ahová érdemes elmenni, bár ez nem olcsó.
Mi annyira jól éreztük magunkat, hogy már tervezzük a következő thaiföldi nyaralást.
Megint én. Mi London Heatrow reptérről indultunk air China járattal. Kínában át szálltunk az air ásia járatra és azzal mentünk Bangkokba.
Nem kell wc papírt vinni, de tény, hogy sehol nincs.
Nálam volt popsi törlő, és papír zsebkendő. De kint szinte mindenhol kapható wc papír az üzletben pár bathért.
Nagyon jók a képek, kösz. Úgy látom tényleg nagyon olcsó ott minden, most néztem hogy kb 8x jobb a pénzük.
A bravofly.com-on néztem hogy már 104e ért van rep.jegy bangkokba. Lehetséges ez? Nekem Kanadába 205e volt 1,5 éve. Nem értem miért kellett nektek 2x átszállni, nem lehet 1 átszálással? Úgy tudom bécsből is indul járat. Én csak egyszer szálltam át amikor kanadába mentem, odafele helsinkiben, visszafele én is a hethrow-n londonban. A távolság kb ugyanannyi, 8000 km
ma 18:05 vagyok.
Csak egyszer szálltunk át. Írtam, hogy Londonból indultunk Kínába, ott szálltunk át, és mentünk Bangkokba.
De én vagyok a hibás, mert nem írtam, hogy mi Angliában élünk. Azért is írtam Fontban az összeget.
Pár infó:
Borravaló kapcsán: utcai kajánál nem illik, utcai étlapos étteremnél, vagy "rendes étteremben" igen, de mindig csak a fémpénzt hagyod ott, nem pedig százalékra kerekíted. Pl. ha 970 baht a számlád, visszakapsz egy 20 bahtost, és 10 bahtost, akkor ez utóbbit otthagyod (ez fémpénz). "Rendes éttermeknél" azért figyelj a számlára, van, hogy az tartalmazza a kiszolgálási díjat.
Kajaárak:
- egy ételes utcai street food - ez a legolcsóbb, egyfélét árulnak, kb. 30-60 baht lehet az a kaja, általában viszont kisebb adag
- étlapos utcai étterem - ott olyan 80-150 baht/ adag ár szokásos
- átlagos étterem bevásárlóközpontban - 150-300 baht az átlagár, hacsak nem egy speciális helyről beszélünk
- jobb éttermek, főleg belvárosban, 200-400 baht
- és kifejezetten "luxus" éttermek, stb., az lehet pár ezer baht is akár.
Azt gondolom, egy utcai étlapos étteremben két ember mindennel 500 baht körül tud enni, inni, míg átlagos, nem utcai étteremben ez felmehet 800 baht környékéig.
1 baht = 8 Ft.
Üdv
Beszélek angolul, de szerintem egy turistaút során elboldogulsz alap-angollal. Az ottani átlagos emberek többsége sem tud pár szónál többet.
Korábban még kérdezted az utazási árakat, íme, kb. ezekkel lehet számolni:
- repjegy, oda-vissza 160-180e körül lehet (Budapest-Bangkok-Budapest).
- szállás, azt gondolom, átlagosan normális szállás helytől és szezontól függően 2-4.000 baht/ éjjel. Pl. Bangkokban lehet 2 ezer bahtért, míg a napokban egy ismerősöm Samuin 3700 bahtért foglalt (most szezon van, szezonon kivül ugyanaz 2500 baht).
Üdv
"Viszont ha kint éltek akkor furcsalom hogy egy évig kellett sprorolnotok hogy összejöjjön 1700 font"
Nos, mindketten jól keresünk, és van egy nagy kamasz gyerek is aki velünk él. Nem egy lyukban élünk 8-ad magunkkal, hanem 3 szobás nagy házat bérelünk ami rezsivel council tax-al együtt is havi 900 fontba benne van. Van autónk aminek a biztosítása nem olcsó. Mivel csak thaiföldről volt szó, így csak arról írtam, de az igazság az, hogy mi Thaiföld után még Kínában is eltöltöttünk 5 napot. Meg ugye évente hazamegy az ember 1-2 hétre. Szóval kiadás mindig van, és nagy hiba azt hinni, hogy akik kint élnek azok húúú de gazdagok lesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!