Malajziába autóval?
Igen lehetséges, de csak nagyon kalandvágyóknak éri meg, és jó sok pénzzel. Google maps szerint 170 óra az út, tehát ha napi 12 órát vezetsz akkor is 14 napig tartana. 2 héten keresztül 12 órákat vezetni pedig több mint fárasztó. Ráadásul észak felöl Kínán kell keresztül menni, ott pedig nem szabad vezetni magyar jogsival.
Egy személyre számolva az útiköltség oda-vissza minimum négyszerese lenne egy repülőjegy árának. Valamint oda-vissza a 27 ezer kilométer alatt feltehetően többször szervízelni is kéne az autót, meg gumikat cserélni.
Szerintem már elég indokot írtam, hogy miért nem érné meg elindulni. :)
Persze hogy lehetséges. Nyilván sok pénzbe kerűl, de szerintem egy életre szóló emlék. Nem tudom mennyi időd van rá, de én úgy mennék, hogy megállnék pár helyen ami kiemelkedően szép/fontos vagy tetszik. Egy ilyen projectnél maga az utazás a cél. Volt egy Japán haverom, ő Tokyo-ból ment Londonba egy kb 20 éves Landcruiser-rel. Nem tudom, hogy Kinában miért nem lehet magyar jogsival vezetni, de nem is kell érinteni. Ha már úgy is egy csomó 'isztán-os' országon át kell hajtani akkor veheted az irányt Nepál felé, Burmán(Miyanmar) keresztűl Thaiföldön át, és már ott is vagy:)
Azért egy jóállapotú rendesen felkészitett terepjáró nem árt ha van.
Sok sikert, kitartást és jó utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!