Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Phuket Bangkok vagy Pattaya?

Phuket Bangkok vagy Pattaya?

Figyelt kérdés
Melyiket válasszam? Pár hónapra ki szeretnék költözni, de nem tudom eldönteni hova. Tudom ezek turista központok és messze nem Thaiföld legszebb részei, de én nem is csak kizárólag a thai kultúráért és tájért megyek ki.
2015. júl. 23. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Phuket állítólag a legdrágább, én ott voltam, és tényleg nem olcsó magyar átlagfizetéshez mérve. Néhány kellemes szolgáltatást leszámítva kb olyan árak vannak mint magyarban.

Pattaya elvileg olcsóbb, és az a város csak egy bizonyos kikapcsolódás miatt lehet érdekes. Olyat is olvastam, hogy a strandolni sem érdemes ott annyira koszos.

Bangkokról nem tudok mit írni, van akinek tetszik, de beszéltem olyan túristával is, akinek nagyon nem jött be a nagyvárosi nyüzsgés, kosz, szmog, stb.

2015. júl. 24. 13:06
 2/6 A kérdező kommentje:

A nyüzsgés, kosz, szmog Thaiföld minden nagyobb városára jellemző szerintem. Pattayán voltam már, oda tényleg csak bizonyos okból érdemes menni, a strandjai nem túl szépek. Pattaya se tűnt olcsónak, nem tudom Phuket mennyivel drágább, már ha drágább egyáltalán.

Phuket mennyire nyerte el a tetszésed?

Melyik részén voltál?

2015. júl. 24. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Én csak Patongban voltam, és nagyon jól éreztem magam. De nagyon ki is voltam rá éhezve, mert előtte 3 hónapon keresztül csináltam fizikai munkát napi 10-12 órában.

Szeptemberben voltam, de az eső mennyiség elviselhető volt, nem volt tömeg, tiszta volt a strand. 3 csillagos hotel a központtól fél kilométerre 600 baht/éjszaka volt. Nagyon elégedett voltam vele, kedves staff, tiszta, erkélyes, csöndes. Még a hűtőböl elfogyasztott italokat sem számolták fel a végén. Piacon kajáltam minden nap 50-100 baht volt egy tányér csirkés rízs. Az éttermek nekem drágák voltak. Első nap beültem egy reggelire, 300 baht...

Tiger sör a bárokban 100 baht, boltban 30-40 körül. Szinte drágább mint itt Pesten. Ruhák szintén magyar árakban vannak, gyümölcsök meglepően drágák voltak. Itthon az Auchanban olcsóbban megkapom. :)

Sima olaj masszázs 250, a "barátnőm" kb 2500 volt éjszakára, plusz bar fine és italok. Néha 4000 körül volt a vége egy éjszakának. Tuk-tuk dága volt és lehúzós. 200-at elkérnek pár utcáért, úgyhogy sétáltattam a csajom is. :)

2015. júl. 25. 11:11
 4/6 anonim válasza:
Koh Chang
2015. aug. 9. 00:03
 5/6 anonim válasza:
Szerintem Phuket! Ott megvan a nyüzsi esténként (Patong beach), nappal meg a tengerpart, vagy kirándulás. Az árak tovább emelkedtek, egy vacsi 150-200 Bhat/fő. (9 Forint egy Bhat). De egész évben, éjjel-nappal 30 fok, nem olyan rossz az! :) Nekem a szállás 1000 Bhat/nap, repcsi 200 ezer volt.
2015. dec. 26. 11:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyik sem. Sokkal inkább a Kra-földnyelv bármelyik partját ajánlom.
2023. júl. 14. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!