Phuket Bangkok vagy Pattaya?
Phuket állítólag a legdrágább, én ott voltam, és tényleg nem olcsó magyar átlagfizetéshez mérve. Néhány kellemes szolgáltatást leszámítva kb olyan árak vannak mint magyarban.
Pattaya elvileg olcsóbb, és az a város csak egy bizonyos kikapcsolódás miatt lehet érdekes. Olyat is olvastam, hogy a strandolni sem érdemes ott annyira koszos.
Bangkokról nem tudok mit írni, van akinek tetszik, de beszéltem olyan túristával is, akinek nagyon nem jött be a nagyvárosi nyüzsgés, kosz, szmog, stb.
A nyüzsgés, kosz, szmog Thaiföld minden nagyobb városára jellemző szerintem. Pattayán voltam már, oda tényleg csak bizonyos okból érdemes menni, a strandjai nem túl szépek. Pattaya se tűnt olcsónak, nem tudom Phuket mennyivel drágább, már ha drágább egyáltalán.
Phuket mennyire nyerte el a tetszésed?
Melyik részén voltál?
Én csak Patongban voltam, és nagyon jól éreztem magam. De nagyon ki is voltam rá éhezve, mert előtte 3 hónapon keresztül csináltam fizikai munkát napi 10-12 órában.
Szeptemberben voltam, de az eső mennyiség elviselhető volt, nem volt tömeg, tiszta volt a strand. 3 csillagos hotel a központtól fél kilométerre 600 baht/éjszaka volt. Nagyon elégedett voltam vele, kedves staff, tiszta, erkélyes, csöndes. Még a hűtőböl elfogyasztott italokat sem számolták fel a végén. Piacon kajáltam minden nap 50-100 baht volt egy tányér csirkés rízs. Az éttermek nekem drágák voltak. Első nap beültem egy reggelire, 300 baht...
Tiger sör a bárokban 100 baht, boltban 30-40 körül. Szinte drágább mint itt Pesten. Ruhák szintén magyar árakban vannak, gyümölcsök meglepően drágák voltak. Itthon az Auchanban olcsóbban megkapom. :)
Sima olaj masszázs 250, a "barátnőm" kb 2500 volt éjszakára, plusz bar fine és italok. Néha 4000 körül volt a vége egy éjszakának. Tuk-tuk dága volt és lehúzós. 200-at elkérnek pár utcáért, úgyhogy sétáltattam a csajom is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!