Japánba utazás?
Szeretnék egy kis információt gyûjteni azoktól akik esetleg már jártak japánban.
Tokyóba készülök, a jegyre már meg is van a pénzem. Mennyibe fog fájni nagyjából a szállás? A repülôtérrôl hogyan találok el a szállásig (gondolom taxi)? Mit lenne érdemes ott megnéznem? Az emberek hogyan fogadják, ha esetleg segítséget kérek tôlük az utcán?
"Mennyibe fog fájni nagyjából a szállás?"
Attól függ hova mész, olcsótól drágáig sok minden van.
Toyoko Inn 3-6000 Yen/fő/éj (elég jó lefedettséggel bíró fapadoshotel-hálózat, nagyobb vasútállomások környékén, legtöbbször itt szálltam meg)
"A repülôtérrôl hogyan találok el a szállásig (gondolom taxi)?"
Ha a gatyádat is oda akarod fizetni akkor taxi.
Narita kb olyan messze van Tokiótól mint Pesttől Cegléd.
Van viszont 4 vasútvonal is ami bevisz tokióba (JR lassú/express, Keishei Lassú/express)
A Keishei bokorugró járatával (na jó, az is gyorsított limited express néven fut) 1000-1200 yen az út, az igazi expressvonattal ami nem áll meg 4-5000 yen.
Ezek ráhordanak tokióban a Yamanote körvasútra ami olyan alap közlekedési eszköz mint pesten a 4-6 villamos, és olyan gyakran is jár.
"Az emberek hogyan fogadják, ha esetleg segítséget kérek tôlük az utcán?"
Nem volt rá szükségem sose mert minden jól ki van táblázva/feliratozva. Egyébként az átlag japánnak az a hozzáállása ilyenkor hogy nem az ő dolga hogy útba igazítson.
"Mit lenne érdemes ott megnéznem?"
Erről van egy rakat látnivaló gyűjtemény a neten, de franc se tudja én csak mászkáltam fel-alá 1-2 napot. Szerintem irány a Tokyo Metropolitan Building, kéttornyú felhőkarcoló Shinjuku állomás mellett, Shinjuku meg a helyi Nyugati pályaudvar tehát könnyű oda találni. A tetején van kilátó szint ami tök ingyenes. Meg van turista iroda itt is ahol van nyolcszázhatvan térkép és prospektus hogy mit nézz meg.
Éppen most nézegettemn én is a Japán utazásokat.
2 főre 14 napra Tokióba 1 millió forint körül van. De ebben benne van a repülőjhegy, szállás, kaja, minden.
Te is okosabb leszel ha megnézel pár utazási iroda ajánlatát,hogy ott mennyi lenne, Nagyjábül képben leszel.
Szvsz tök fölösleges utazási irodával menni, fogni kell egy hátizsákot és feleszállni a repülőre.
És előre bevásárolni a Japan Rail Pass-t, amivel fel-alá lehet utazgatni az országban. 70000 Ft lehet hogy soknak tűnik, de a japán jegyárak mellett nagyon olcsó. És még takarékosabb is ha nem egy nagyvárosban keresel szállást hanem valami kisvárosi vasútállomás mellett feleannyiért.
Szállásokról itt egy jó összefoglaló:
Annyit tennék hozzá hogy végszükség esetén lehet csatlakozni a McDonaldsban csövezők klubjához, arrafelé szokás :)
ma 22:58
Azért ne mond már nekem,hogy egy hátizsákos úthoz nem kell némi tervezés.. Nem csak annyi, hogy veszek repülőjegyet és megyek a vakvilágba. Így semmi sem biztos. Én tuti nem szívesen éjszakáznék az utcán, mert már nincs elérhető szállás vagy nem hiszem,hogy a napjaim felét szálláskereséssel szeretném tölteni.
Még egy kérdés:
Cigi vásárlási lehetôség hogyan mûködik? Automata (Németországban ez is lehetséges)? 19 éves vagyok jelenleg, gondolom kiadják, ha vásárolni szeretnék. Ott is trafikos megoldás van, vagy bármelyik boltban hozzájuthatok?
6.-s te valami utazási irodának a dolgozója vagy
Kérdező: eszedbe ne jusson utazási irodával menni, vegyél vagy tölts le egy lonely planet japan könyvet abban minden kérdésedre találsz választ, árak, szállások, bejutás, közlekedés, látnivalók stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!