Mivel foglalkoztok? Miből finanszírozzátok a tengerentúli utakat?
120E ft egy return jegy Kuala Lumpurba, onnan kb 5-10E ft egy AirAsia jegy a közelbe, távolabbra kb 20E, az ottlét filléres dolog, kaja, utazás, szállás szuper olcsó.
Persze ha nem 5 csillagban gondolkodsz. Mihez is kell sok pénz? Én közalkalmazottként bejártam hónapokon át a távol keletet.
Én jogász vagyok, a férjem építészmérnök, átlag feletti színvonalon élünk, de ez nem jelenti azt, hogy milliókat elköltünk egy nyaralásra.
Nincs szükségünk 5*-os hotelekre, gourmet éttermekre. Az a lényeg, hogy legyen hol aludni, enni inkább ott ahol a helyiek.
Pl. Egy két hetes maláj utat fele annyiból hoztam ki, mint egy egy hetes toszkán nyaralást. Oda kell figyelni, utána nézni és sima ügy.
Én sokáig építiőipari munkásként dolgoztam, és úgy sikerült eljutnom távoli helyekre, hogy több helyen is él családtagom a világban, akiket megtudtam látogatni. Így jártam Californiában és Ausztráliában, ahonnan még elmentem Thaiföldre is, ami egyáltalán nem olyan olcsó, ahogy azt sokan állítják. Nekem 2 hét került bő 300 ezerbe úgy, hogy végig egy helyen voltam és nem főszezonban.
Minden attól függ, hogy mennyit tudsz félretenni, és vannak-e fontosabb dolgok amikre költened kell.
Ha megvan mindened itthon, és félretudsz tenni mondjuk havi 50-et fél even keresztül, akkor abból szűkösen, de kijöhet egy egzotikus utazás egy személyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!