Pakisztánba akarok utazni. Van-e valakinek bármilyen hasznos információja az utazással és az ottléttel kapcsolatban?
Azért nem olyan vészes az ország, nem mészárolnak le mindenkit a belépés után. Bizonyos részei kifejezetten szépek. Láthatsz eszméletlen luxust és elképzelhetelen mélynyomort is. Az átlagemberek normálisak és vendészeretőek, de azért észnél kell lenni. Iszlamabad konszolidált és viszonylag tiszta is. Rawalpindi ütős; zsúfolt, koszos, zajos, büdös. Célszerű kisérővel menni oda, mert egyébként eltéved az ember.
A higéniai viszonyok és szerintem a baci kultúrák különbözősége miatt 10-ből 9 ember átesik egy kisebb nagyobb bélhuruton. Ezért immódium-ot célszerű vinni.
Utazáshoz vizum kell, ami nem egyszerű formalitás; interjú is van. Ha nincs Pak Rupee, akkor USD-t célszerű vinni, mindenütt váltják, elfogadják. Európai mobilok működnek. Az élet kicsit olcsóbb, mint nálunk. Jellemzően minden kapható.
Ha mondasz közelebbit az utazásodról, akkor tudok konkrétabb tanácsokat is adni (nő/férfi, célpont, cél).
Jartam Pakisztanban 1991-ben 2,5 honapot toltottem ott. Ebbol 23 napot bortonben mivel 15 napra kiadott pakisztani vizumomat betegseg miatt nem tudtam idoben meghosszabitani.
Nem ereztem igazan veszelyesnek az orszagot, bar helyzetek alakulhatnak rosszul.
Most azonban kevesbe biztonsagos adamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!