Azon agyalok egy ideje hogy, japfánban a Fukuoka középsuliba akarok menni de az egyik: jegyre és hetedikes vagyok szóval kevés az idő gyűjtögetni a másik: tudom, hogy anyáék nem engednének el a harmadik pedig hogy nem tudok japánul. Most mit tegyek?
Álmodni nem bűn, csak magyar a valóság talaján.
Vagy viccesen is írhatnám
"BÉLA! bilibe lóg a kezed!
Csak úgy odajárni biztos nem fogsz tudni. Japán nyelvtudás nélkül ottani középiskolában egyszerű diákként mit tudnál kezdeni egyáltalán?
Keress olyan magyar középiskolát ahol van lehetőség japánul tanulni és vannak japán kapcsolatai, azaz ki tudsz menni cserediáknak. Ahová én jártam rendszeresen jöttek japán cserediákok és tőlünk is mentek, pedig nem volt japán nyelvoktatás, csak volt kapcsolat ottani iskolával.
Ha középsuli alatt nem is jutsz ki, menj olyan egyetemre ahol nagyobb esély van a kijutásra akár erasmussal, akár diplomázás után. Ezeket pénzben is támogatják, nem a szüleidnek kell kipengetni az egészet. ENem feltétlenül japán szakra kell menned, valószínűleg az összes japán szakos ki akar jutni, szerintem inkább olyan lehet esélyesebb, ami kint is keresett.
Csak egy tipp:anime fan vagy?
Sajnos náluk se olyan az élet,mint az animékben.Csak csalódnál ha oda mennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!