Jartatok mar Indiaban? Milyen az indiai elet?
India - ahogy az előttem szóló írta - két véglet. Nagyon szuper és nagyon szemét. Rengeteg a kéregető felnőtt, gyerek egyaránt, akiket az ember sajnál persze, és miattuk igen sokszor rémálmai vannak (nekem igen). De ott van az a rengeteg évszázados/évezredes gyönyörűség, épületek, templomok stb., amelyek lenyűgözőek, és amelyekre az ember azt mondja, hogy azt látni kell. Aztán megint ott vannak az éjjel-nappal fürdőzők, akiknek nem számít, ha a vízben döglött tehenek, vagy hullák (is) úszkálnak. Mi egy ilyen fürdőzés után lehet, hogy feldobnánk a talpunkat, jobb esetben komoly bőr- és egyéb fertőzést kapnánk, de ők mindezt kibírják.
A higiénia még az 5 csillagos szállodában is (ahol jómagam voltam) megkérdőjelezhető.
Az étel-ital, kiszolgálás, kedvesség (baksis ellenében) kifogástalan, de én soha többet nem kívánkozom Indiába.
Helyette viszont Kínába mennék vissza bármikor, ahol rend van, tisztaság, olcsóság, és olyan látnivalók, amelyekért érdemes odautazni. Nem Hong Kongba,ahol legfeljebb a világ legnagyobb Buddha-szobrát lehet látni, hanem a népi Kínába. (Ha a válaszom csak 50 %-ot ér,akkor menjen el Indiába az, aki lepontozott.)
3-as. Mit írtam jártam Indiába és én bármikor visszamennék. Nem tapasztaltam több szemetet mint pl Thaiföldön vagy Malaysiaban. Nem öt csillagos szállásokon szálltunk meg de az összes szállásunk makulátlanul tiszta volt és ázsiában itt kaptuk a legjobb szállásokat ár/érték arányban. Koldussal alig találkoztunk több van Budapesten, kéregető gyerekkel is csak egyszer.
Voltam Kínában is, oda is visszamennék bármikor de egyáltalán nem olcsó ország, ha voltál tudod mennyibe kerülnek a belépők és a közlekedés.
Kedves válaszadó, én a szélsőségeket próbáltam ecsetelni. Nem írtam azt, hogy India egy olyan ország, ahova nem érdemes elmenni, mert... . Inkább a csodálatos történelmi helyei azok, amelyek miatt valóban érdemes odamenni, de a kosz, piszok, szemét az egyáltalán nem vonzó.
Egyiptom hasonlóan koszos, mint India. A városi buszokon fürtökben lógnak az emberek és az üveg olyan koszos, hogy nem látni a bent ülőket. Kairó utcáin hegyekben áll/t/ a szemét. A világ 7 csodái közül a piramisokat viszont érdemes megnézni, tehát azért oda kell menni. Ha javasolhatom, akkor csak szervezett utazással, idegenvezetővel induljon útnak, és még véletlenül se /v/egyen az utcán semmit. Ennek ellenére mégis lehet, hogy kap egy jó kis hasmenést (ahogy az én csoportomban legalább 5-en), de vigyázni kell, mert nyilvános mosdó sehol sincs.
Ami pedig Izraelt illeti - jóllehet nem vagyok vallásos - mégis hálát adtam Istennek, hogy épp kifogtunk egy nyugodt, békés 2 hetet, amikor sehol sem lövöldöztek. Mg-i szakmai csoporttal voltam, de beiktattam délutánokra kultur-programokat, úgyhogy megnéztük a szenthelyeket is, amelyeket úgy az arabok, mind pedig a zsidók nagyon szépen rendben tartanak. Ezek szintén egyedülállók a világon, ezeket is érdemes lenne megnézni, de most semmikképpen sem.
A szervezett utat azért javaslom egyiptomi utazásnál, mert privát utazó - szerintem - nem tud szállást szerezni és egy ilyen országban egyáltalán nem mindegy, hogy az ember hol alszik, mit eszik és mit iszik. A szállodai elhelyezés legalább aránylag tiszta és az étel is megfelelő. Jómagam előzetesen egy oktatáson vettem részt (mg. csoportot vittem) és ott többek között az is elhangzott, hogy a gyógyszereken kívül vigyek magammal eldobható injekciós tűket is, mert ha véletlenül valaki kórházba kerül, akkor ki van téve annak, hogy az orvos a zsebéből kotorássza elő a (nem eldobható) injekciós tűt, és 99%, hogy az illető fertőzést kap.
Természetesen ez az elővigyázatosság nem minden országra vonatkozik, de Egyiptomra szerintem még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!