Milyen volt Oroszország (ha már jártál ott)?
Tényleg nagy a szegénység?
Attól függ. Többnyire nem élnek rosszabbul, mint a magyarok.
Az emberek ,hogy viszonyulnak a külföldiekhez?
Kimondottan utálják a külföldieket.
Turistaként vagy munkavállalóként voltál kint?
Tanultam.
Letelepednél?
Nem, nekem jobb hely az Unió.
Megbántad,hogy elmentél Oroszországba?
Nem, fantasztikus volt, életem egyik legjobb élménye.
Én turistaként voltam ott, és csak Szentpéterváron és Moszkvában, ami azért nem azonos Oroszországgal. (Ugyanúgy, ahogy London nem Anglia, hanem London...)A falvakban valószínűleg hihetetlen a nyomor, a szegénység, de ez a két főváros, legalábbis a belvárosi részei, pazar világváros. Oroszország a szélsőséges különbségek országa, az emberek stílusában is: a magas kultúra együtt él a tahó primitívséggel.
Én a szépet láttam és nagyon nagy élmény volt, visszamennék megnézni mindazt, amire most nem volt időm.
Papám két évtizedig kijárt dolgozni, de az egy másik korszak volt. Ő azt mondta, hogy nehezen fogadják be az embert, de ugyanúgy emberek: vannak köztük jók és rosszak, mogorvák és mosolygók... :)
Szerintem függ attól is, hogy hová telepedne le az ember... Nálunk se mindegy, hogy a főváros környékén laksz, vagy egy északi, aprócska faluban.
Szegénység: igen, vidéken és a nagyvárosokban is nagy. Sok gond van az állami szektorban dolgozókkal, a volt CCCP-ből (főként Közép-Ázsiából) érkező bevándorlókkal, a munkanélküliekkel. Sokan dolgoznak több helyen, kevésért. Sokan taxiznak, piacoznak, valutáznak, kalózkodnak (szerz.jog), fusiznak, ahogy tudnak. Őket a feketegazdaság tartja el, nyudgíjuk nem lesz, az tuti. Van viszont tartásuk, mindig előre néznek és nem acsarkodnak, nem nyavajognak. A nagyvárosokban viszont egyre erősebb a középréteg, azok már jobban élnek, mint a magyar közép. A gazdagokról akkor már nem is szólok. Nagyjából az eloszlás: 60/30/10 szegény/közép/gazdag.
A külföldiekhez szkeptikusan viszonyulnak - nem hiszik el róluk, hogy túl gyors felfogásúak. De ha jól beszélsz oroszul, akkor barát leszel, rögtön. A magyarokat az idősebbek imádják a még mindig híres magyar kukorica- és zöldborsókonzervek, a csirke és a borok miatt. No meg az Ikarusz. Sokan nálunk szolgáltak, kiváltság volt anno hozzánk kerülni. Ők szép emlékekkel jöttek el M.O-ról, szeretik. A fiatalabbaknak már be lehet adni, hogy Magyarsztánból vagy, ami a világ legnagyobb országa :-)
Tanultam kint, ösztöndíjjal. Egy moszkvai koli 14. emeletén laktam a városközpontban. Nem bántam meg, hogy odamentem, sőt, terveim vannak Oroszországgal a jövőben is.
"Tényleg nagy a szegénység?"
Legtöbb milliárdos moszkába él...csak az egyenlőtlenség nagy...
Jenyiszejtől, Bajkál tótól keletre érdekelnének közutak a Bering szorosig. és ha valaki tud valamit a bering szorosra épülő hídról elkezdték e már legalább az utak építését.
ugyanez a dolog érdekelne Alaszka felől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!