Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Tényleg a szexiparban végzik...

Tényleg a szexiparban végzik a külföldi nők Japánban?

Figyelt kérdés

Egyre több Japánról szóló könyvet olvasok, mert nagyon érdekel, és tényleg ki szeretnék menni, ott élni pár évig.

Azonban egyre többször bukkan fel egy-egy olyan megjegyzés, hogy külföldiként tisztességes munkára nincs esélyed, hacsak nem mérnök vagy orvos vagy. Lakáshoz is kb csak a nyomornegyedben jutsz hozzá, mert egy japán kezes kell egy lakáshoz, de külföldiként nehezen találsz ilyet.

Se orvos, se mérnök végzettségem nincs, de még az Egyesült Államokban is hozzá lehet jutni tisztességes, bejelentett munkákhoz, végzettség nélkül is. pl. au pair, szobalány, szakács ilyenekre gondolok.

Japánban nincs ilyen? Egy európainak sincs esélye a szexiparon kívüli (szak)munkához jutni? Rengeteg olyat olvastam, hogy magyar, román, lengyel szőke, kék szemű lányokat kivisznek hosztesznek, de prostiként végzik, mert becsapják őket.

Na a végtelen szövegelésemnek az a lényege, hogy ki lehet menni európai nőként Japánba egy-két évre, hogy ne az utcasarkon végezzem? Milyen munkákra lehet esélyem? (kommunikáció és médiatudomány (újságíró) végzettségem van)

2013. júl. 28. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Japánban még a taxis se áll meg neked, ha van japán kinézetű utas is. Így, mi mást vársz ?
2013. júl. 28. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatnál kimenni ösztöndíjjal tanulni.

Nem árt, ha ismered a nyelvet, akkor kevésbé tudnak átverni.

2013. júl. 29. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor lehet rendesen kimenni, ha egy cég szponzorál, esetleg diák vagy stb... Szóval, ha már előre elrendezed az életed.

A fehérek többsége valóban prosti lesz, még az ausztrálok is. Ezt a cikket pár napja találtam:

"The women come from all over. A woman from Hungary working at a bar that advertised “White European Women” in told the Times, “Back in Hungary there were people who told use about jobs where we just had to pour drinks for Japanese businessmen, laugh at their jokes and earn $10,000. When I arrived in Tokyo... I was met by an agent, who raped me and took my passport and all my documents. I can’t go anywhere. I live in a tiny place and all the money I make has to go straight back to the agent."[...] The International Labor Organization has criticized Japan for treating victims like criminals and not doing enough to stop sex slavery. On the Japanese gangsters who control her, the woman from Hungary said, “When they say they would hurt my family I believe them. The Japanese police known everything about it, but did nothing.”

2013. júl. 29. 22:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos én is nagyon sok ilyen esetről hallottam. Szomorú ez, még a kínaiak is sokkal nyitottabbak a külföldiek felé, mint ők. Egy lehetőség van, amit találtam, az ha au pairnek mennék ki ott élő külföldi családokhoz. Ott állomásozó amerikai katonák családjához, indiaiakhoz, angolokhoz, vannak azért egy páran, akik tesznek fel hirdetést. Ennek viszont az az egyetlenegy hátránya, hogy így nem tudom megismerni hogy él egy tipikus japán család. De így legalább nem végzem prostiként (ha lehet hinni a hirdetéseknek) :)
2013. júl. 30. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
A kínaiak a japánokkal ellentétben nagyon barátságosak, feltéve, ha hajlandó vagy némi érdeklödést és elkötelezettséget mutatni Kína és a kínai kultúra iránt, pl. tanulsz, beszélsz kínaiul. Azaz ne a barbár külföldi "ríjjon" le rólad és rengeteg barátod lesz.
2013. júl. 30. 18:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy európainak sok helyen van esélye munkát kapni, csak anyanyelvi szintű angol és minimum felsőfokú japán tudás kell. Sokszor keresnek európai vagy amerikaiakat angol tanárnak, de bármilyen végzettséget csak akkor tudsz kihasználni ha nagyon jól tudsz japánul, azaz ha Japánban akarnál pl. orvosként dolgozni, ahhoz le kellene tenned egy anyanyelvi szintű japán nyelvvizsgát valamint a Japán orvosi államvizsgát is le kell hozzá tenni.

De ha pl. eladó vagy pincér vagy hasonló szeretnél lenni, ahhoz csak felsőfokú tudás és munkavállalói vizum kell, ez utóbbit egyébként elég nehéz megszerezni, és persze a nyelvtudást sem dobják utánad..

2013. aug. 1. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!