Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Volt már valaki közületek...

Volt már valaki közületek kínai ösztöndíjon? Szívesen leveleznék kínai ösztöndíjassal. Olyannal is aki már volt, vagy most van, illetve egy éven belül tervezi, hogy kimegy.

Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 11:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Szervusz, nemcsak ösztöndíjjal juthatsz el Kínába, hanem gyakornokként is.

Viszont ha jól emlékszem, a Konfuciusz Intézet oszt ösztöndíjat a HSK (kínai) nyelvvizsgán kiemelkedö eredményt elért vizsgázóknak. Nem tudom pontosan milyen szint, talán a 4-es szinttöl kezdve.

2013. jan. 12. 10:53
 2/6 A kérdező kommentje:
De jó! Van gyakornoki lehetőség is? Írnál róla, hogy ez mit jelent, hol lehet végezni, hol kell elintézni, stb. Akár privátban is. Köszi előre is.
2013. jan. 12. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Szervusz,

kitaposott út nincs ezen a téren, keresgélhetsz gyakornok állások után az interneten, (China internship, stb.) vagy megkeresel cégeket, ahol szükség lehet a szakmádra, mérnökök, informatikusok, gazdasági szakemberek Kínában is kellenek, a nemzetközi cégeknél általában könnyebb, pl. féléves gyakornoki pozícióhoz jutni. Próbálkozni kell.

2013. jan. 12. 23:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet.
2013. jan. 13. 18:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, azonban nem beszélek kínaiul. Probléma lehet ez ?
2013. jan. 18. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne, azonban nem beszélek kínaiul. Probléma lehet ez ?

Eléggé. Még az angolul jól beszélö kínaiak angolja is messze nem tökéletes és ök is viszonylag kevesen vannak. Ugyannakor sokan mennek Kínába nyelvtudás nélkül is, kérdés, hogy mennyire tudnak részt venni az ottani életben.

2013. jan. 18. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!