Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Hogyan fogadják be a Japánok...

Hogyan fogadják be a Japánok a magyarokat?

Figyelt kérdés
Majd 1 év múlva mennék ki, a nyelvet rendesen megtanultam, jól beszélek, írok, olvasok szóval minden megvan ami egy hétköznapi élethez kell. De egy dologtól félek, hogy hogyan fognak befogadni? Mondjuk majd az egyetemen, a munkahelyen és úgy átlagban mennyire lesz nehéz ismerkednem. Előre is köszönöm a válaszokat! :D

2013. jan. 3. 01:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egy európai elég nagy eséllyel marad kivülálló. Kedvesek az idegenekkel, de ez csak udvariasság. Elég zárkózott társaság, ha 1-2 igazi barátot találsz akkor elég nagy szerencséd van. Persze vannak nyitottabb japánok is, de ők is sokszor nem mernek szóba állni egy európaival.

Igazi barátokat, szerelmet találni nem könnyű és ehhez nem elég a "rendes" tanulás, közel anyanyelvi szintű nyelvismerettel kell rendelkezni, akkor nagyobb valószinűséggel fogadnak be.

Persze ha lesznek ott más külföldiek is akkor más a helyzet, mert ha sok a külföldi akkor lehet az adott intézményben már "hozzájuk szoktak".

Sok múlik még a viselkedéseden. Ha leirod, vagy megirod priviben h lány vagy vagy fiú, szivesen adok tanácsokat, hogy hogyan célszerű viselkedni.

2013. jan. 3. 01:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Szia! Először is köszönöm a válaszodat :) És lány vagyok, a Japán etikettet is tanulom a nyelv mellé, de szerintem kicsit nagyon elvannak benne túlozva a dolgok, persze ha kimegyek először úgy fogok viselkedni és majd rájövök milyen a valódi etikett amit igazán használnak. A kultúrát és az ilyen "alap" dolgokat ismerem. Esetleg lehet, hogy 1-2 barátnőm is velem jön ha sikerül.
2013. jan. 3. 02:13
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Első vagyok.. Én soha nem tanultam japán etikettet, nekem tapasztalataim vannak, azokat irom :)

Még valamikor belenéztem 1-2 könyvbe, de más könyvekben és más a valóság sokszor :)

2013. jan. 3. 02:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra :) És igen, tényleg teljesen más a könyvben mint valójában. Hiszen mi sem tartjuk be az összeset! :) Egyébként te voltál vagy éltél már kint Japánban? :)
2013. jan. 3. 02:21
 5/13 anonim ***** válasza:
Igen voltam, meg 4 éve japán az élettársam. 4 év alatt elég sokat tapasztaltam, könnyebb lenne, ha konkrét kérdéseket irnál :) Irhatsz a fórumon is akár vagy priviben is :)
2013. jan. 3. 02:30
 6/13 A kérdező kommentje:

Akkor felteszem a leginkább érdeklő kérdéseket:

Mennyire nyitottak? (mármint az új kapcsolatok felé)

Mennyire leszek kívül álló? Mennyire néznek majd "másnak"?

Sok európai él kint? El ítélnek azért mert más honnan jöttél? Most ennyi jutott hirtelen eszembe, majd ha esetleg eszembe jut valami akkor írok, és nagyon szépen köszönöm a segítségedet!! :D

2013. jan. 3. 02:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyire nyitottak? (mármint az új kapcsolatok felé)"

Itt barátságra gondolsz, vagy akár szerelemre is? Barátságra nyitottabbak, a szerelem már keményebb dió. A barátsággal kapcsolatosan a következőket tudom mondani: ami a legfontosabb figyelj a többiekre. Nem a szó szoros értelmében, hanem ugy hogy pl. ha mindenki egy adott étterembe akar menni, akkor nem hisztizhetsz, hogy te azt nem szereted, vagy oda nem akarsz menni, vagy ilyesmi. Az első nem az őszinteség, hanem az udvariasság. Mások a japán baráti társaságok, mint a magyaroknál. Nagyon összetartóak, valamint nem tudom, h érted-e, nem tudom jól leirni ezt a kifejezést, de "olvass a többiek hangulatából". ha valaki hiv, nem illik visszautasitani, ha mindenki eszik, neked is rendelned kell.. Nem illik "rámászni" senkire, kicsit távolságtartóbban kell viselkedni (nincs ölelkezés, meg puszi-puszi).

Mennyire leszek kívül álló? Mennyire néznek majd "másnak"?

Kivülálló leszel, de nem feltétlenül rossz értelemben. Másnak néznek, egzotikusnak. Te leszel ott a különleges. Engem is eléggé megnéztek először a párom haverjai, bár nem vagyok egy plázacica, sőt magyar viszonylatban nagyon szép se, de tátva maradt a szájuk.. Meg páran megkérdezték a páromat, h hol talált ilyen jó nőt _P és persze japán nyelvtudással teljes siker.

Sok európai él kint? El ítélnek azért mert más honnan jöttél?

A nagyvárosokban élnek európaiak, nem is kevés. Nem itélnek el, vagy ha el is itélnek, nem hangosan teszik, ami azért jó. Volt, hogy egy-két kisgyerek megjegyezte, h "nézd ott egy európai", de semmi több.. semmi sértőt nem mondtak vagy tettek.

2013. jan. 3. 03:00
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Ha esetleg lenne még kérdésem írhatok?
2013. jan. 3. 03:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Persze, bármikor :)
2013. jan. 3. 03:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Konisuá? :D
2013. jan. 3. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!