Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Ukrajna vagy Oroszország?

Ukrajna vagy Oroszország?

Figyelt kérdés

Alapfokú/haladó orosz nyelvtudással rendelkezem, ezt szeretném anyanyelvi környezetben 6-8 hét időtávon fejleszteni. Melyik országgal járok jobban nyelvtanulás, anyagi, kulturális élmény szempontjából? (ha jól tudom, 90%-os az átfedés az orosz és az "ukrán orosz" között. Talán olcsóbb és egyszerűbb választás lenne Ukrajna.

Ötleteket, észrevételeket várok, köszönöm szépen! G

2012. dec. 28. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Oroszország jóval drágább, ezenfelül vízum is szükséges, hogy ott tartózkodj több hetet. Ukrajnába jóval egyszerűbb az eljutás, sokkal alacsonyabbak az árak (Kijev persze elég drága). Nyelvtanulás céljából szerintem kevés a különbség.
2012. dec. 28. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ukrajnával anyagilag tényleg sokkal jobban jársz, és oda csak útlevelet kell szerezned, szemben Oroszországgal, amivel kapcsolatban azt hallottam, eléggé nagy macera kijutni oda... Kulturális szempontból Ukrajna nagyon jó hely, bár nem tudom, hova szeretnél menni, gondolom Kijevbe. Én mondjuk még javasolnám Odesszát is; szép hely, és ott tényleg szinte csak oroszok vannak (hivatalosan csak 30% orosz, de igazából szinte mindenki oroszul beszél), úgyhogy nyelvtanulási szempontból talán még jobb is, mint a főváros. Persze itt is sok minden drága... De Oroszország biztosan még drágább lenne.
2012. dec. 31. 10:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előzőekkel. De téged melyik hely, város vonz a legjobban? Azt is érdemes figyelembe venni.

Odessza eltér Ukrajna egészétől, valahogy sokkal "melegebb" (nem időjárásra értem), viccesebb város és a nyelvjárás is olyan külön 'odesszai', ami sehol máshol nincs. A hangulata sem hasonlítható más városhoz, ezért is vonzotta mindig a művészeket. Én egyértelműen oda mennék, de sokakat inkább Oroszország vonz.. Ott viszont egyértelmű hogy nem Moszkvába mennék, akkor már inkább Kijev. Moszkva egy nagy zajos város hihetetlen árakkal. Ha valaki nagyon szereti a nyüzsit akkor mehet oda, de több hetes nyelvtanulásnál inkább más városokba érdemes, van elég nagyváros Oroszoban is lehet válogatni..

Szerintem a saját személyiséged alapján dönts, ami jobban passzol hozzád és felkelti az érdeklődésed ilen szempontból, mármint tanulással kapcsolatban (is)

2013. márc. 20. 09:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem oroszország fog nyerni.
2022. márc. 11. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!