Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Ti hogy vagytok Törökországgal?

Ti hogy vagytok Törökországgal?

Figyelt kérdés
Milyen élményeitek van, szerettek oda utazni?Én kétszer voltam ott, de már amikor megérkeztünk, már akkor nagyon tetszett az egész kultúra.Karácsonyra az eredeti 1001-et kértem és még e mellett török és arab zenéket olvasok, illetve most karácsonyra A Sivatag Hercegnője című könyvet kértem (ami szintén arab könyv).Nyáron csak oda szeretek menni, de ha nem voltunk ott nyáron, akkor érzem...az már nem ugyanaz.Olyan a hatása..fellingje van hogy az leírhatatlan...Engem megfogott, de nagyon.Titeket?
2012. dec. 10. 20:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy téged megfogott, de ehhez lenn pár kérdésem. Voltál már Isztambulban az Otogar-on? Próbáltál már onnan eljutni az ország keleti részébe busszal? Keltél már át valaha szárazföldi határátkelőn (értsd nem repülőtéren, vagy luxushajóval érkezve kikötőben) az országba? Próbáltál már valaha nyilvános wc-re menni az országban (pl.:autópálya-pihenőknél)? Jártál már a dél-amerikai favellákat megszégyenítő szegénynegyedekben? Rakott már ki téged buszsofőr a célállomásodtól 15km-re azzal, hogy ő nem megy tovább? Volt már olyan, hogy az előre megegyezett árú buszjegy 10 perc után valahogy mégis megdrágult, majd az eladó véletlenül elfelejtett visszaadni 20 lírát? Vártál már a határon az éjszaka közepén 1 órát csak arra, hogy egyáltalán megérkezzen a határőr? Asszem az eddigiekből sejthető a véleményem. Persze nagyon sok jó dolog van Törökországban, de annyi idegesítő, dolog, átverési kísérlet, értetlenség, rendezetlenség, lehúzás van, hogy sokszor nagyon elegem van belőle. Csak hát nekem az a tranzitország a Kaukázus illetve Irán és a közel-kelet felé, így nem nagyon tudom kikerülni.
2012. dec. 10. 22:16
 2/19 anonim ***** válasza:
98%
Mellesleg a törökök (és az irániak, ha már itt tartunk) nem arabok, ha valamelyiket learabozod, úgy szájon vág, hogy elszállsz.
2012. dec. 10. 22:34
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
De egyébként nekem is nagyon tetszik Törökország, én mégcsak egyszer voltam, Antalyában, de azt hiszem a közemberek életét is sikerült valamennyire megtapasztalnom, azáltal, hogy nem szervezett túrán mentem ilyen nyaralóövezetbe, hanem fapados repülővel kimentünk és az óvárosban magunknak kerestünk szállást ilyen omladozó délolasz-stílusú házban, meg egyik nap pont volt valami ünnep és feljöttek vidékről az emberek (kb. olyanok voltak, mint nálunk a szabolcsiak vagy a románok) meg tele lett a város öreg csövesekkel, akik ócskaságokat árultak.
2012. dec. 10. 22:42
 4/19 anonim ***** válasza:

Persze, a török csöveseknek is megvan a maga feeling-je, már aki szereti. Csak ne tartson sokáig. Nemrég jöttem vissza Antalyaból, ahol egy egyhetes csoportos kiruccanáson voltam. A napi műsor előtt mindig elvittek egy szervezett "gyárlátogatásra", egyik nap szőnyeggyát, másnap aranyműves-gyár, harmadik nap bőrfeldolgozó-gyár - ahol végig kellett néznünk a termékbemutatókat és utána a vezető szemrehányásokat tett, mert nem vásároltunk eleget...

Mindenki mindig be akar csapni, nehogy taxiba ülj, mert rámegy a gatyád a sok körbevívéstől, nehogy a hotel recepcióján hagyd az útleveledet, mert el fog tűnni.

Kár Efezosz-ért meg a többi ókori görög kincsért, de én oda többé nem megyek. Egyszerűen nem érzem ott jól magamat. Túl sok a kosz és súrmóság...

2012. dec. 11. 00:34
 5/19 anonim ***** válasza:

Hát van kosz, de én helyette inkább a korinthoszi oszlopokat, meg az Ayasofiát nézem. Meg az apartmanban se volt még szék se, nemhogy asztal, a többiről nem is beszélve. De lett. Nem mondom, hogy a tulaj repesett, de a végére összemelegedtünk, még búcsúteát is kaptunk (már felmálházva).

Szóval nem várni kell egy skandináv fogadtatást, hanem megteremteni. Ha pedig nem megy, odébbállni, nagy az ország. A határátkelővel persze más a helyzet, az nem mozdul, a határőrtől pedig függ az ember. Egy másik országban például 300 dollárt gombolt le a határőr, mert véletlenül kiderült, hogy nem nézzük meg az általa fontosnak tartott nevezetességeket. Még csak nem is tagadta, hogy nincs hozzá joga. De hatalma volt, és ennyi néha elég. De bunkó emberek mindenütt vannak.

2012. dec. 11. 16:25
 6/19 anonim ***** válasza:
70%
Én szeretem, Isztambult imádom és évtizedekre van Budapesttől fejlettség terén, csak épp a pozitív irányba. Antalyát és a többi hasonló szörnyűséget meg el kell felejteni, ahogy Siófok és a Váci utca sem reprezentálja jól Magyarországot, ezek sem.
2012. dec. 11. 22:40
 7/19 A kérdező kommentje:
Annyit még csak megkérdezek tőletek ha már ennyire őszinték vagytok (és ezt tisztelem rátok nézve), hogy miért útáják sokan Antalyát..?
2012. dec. 12. 19:05
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Antalyában még konkrétan nem voltam, de Törökországban elég sokfele jártam már. Engem a legjobban az zavart, hogy sokszor megpróbáltak átverni, hülyének néztek, majd amikor észrevettem, akkor még ők fintorogtak, meg voltak megsértődve. Ezt pedig nehezen tudom megbocsátani nekik.
2012. dec. 12. 19:14
 9/19 Brenduksa válasza:
Én 5-szőr voltam ott.Szerintem nagyon érdemes oda utazni.Sok szép látnivaló van ott.Én legalábbis jól éreztem magam ott.
2012. dec. 22. 21:22
 10/19 anonim ***** válasza:

Átutaztam Törökországon. A repülőutat Isztanbulban szakítottam meg, több, mint 15 órára. Emiatt a társaság megígérte, hogy egy éjjelt a hotelben töltök, aminek az ára természetesen benne van a jegyben....

Meg is érkezek.... ki is szállok és persze kijövök a nemzetközi területről, emiatt fizetni kellett: 20 euró, vagy 30 dollár. Nálam volt húsz euró, de nem fogadták el, mondván, hogy érmék. (Cent nem volt közötte, csak kéteurósok). No nem baj, akkor legyen a dollár. Odamegyek a Turkish Airlines pultjához, mondom, hogy miért jövök, mutatom a kártyát, papírt, egyebet.... de a pultnál álló elküld (!!!)

Bezárt a kis iroda, elmennek az arcok, én meg már kijöttem a tranzitból. Hát, ez ciki. A török légitársaság hazudott, nem fizette ki az éjszakámat a hotelben. Én meg fölöslegesen jöttem így ki a tranzitból: kifizettem 20 eurót EZÉRT.

A legjobb viszont ezután jött. Ismertek ti olyan európai légikikötőt, ahol nem hagyják, hogy ülj a fenekeden, érvényes jeggyel, miközben várod a repülődet?

Na, Isztambul ilyen hely. Mint az oláh kecskepásztorok, kb olyan szintű fazonok jöttek oda és közölték, hogy NEM ÜLHETEK OTT, el kell mennem a hotelbe. Mondom nekik, hogy mennék én, de a török légitársaság hazudott és nem ad szobát, se taxit odáig (ahogy ígérték a disznók).

Azonnal nekiálltak ajánlgatni nekem szobákat, amik közül nyilván választanom kellett, hiszen NEM MARADHATTAM A REPTÉREN (Erre reagáljon már valaki, ha olvassa és tud hozzá szólni!) és mutattak egy 300eurós szobát. Nyilván nem vettem igénybe. A 160 eurós, már szelidített, második lehetőség már jobban hangzott, de hogy igazán piaci kofás legyen a sztori, a papírra, amire leírták, hogy 160euró lesz, az úriember áthúzta és átírta 140-re: csak most és csak nekem.

Gondoltam, hogy majd ezt a 140eurót behajtom a légitársaságon, amikor hazaérek. Így is lett, a Vigadó téren kellett három alkalommal nagyjelenetet rendeznem, több alkalommal telefonba ordítani, fenyegetni, szemétkedni, így fizették ki végül EGY HÓNAP UTÁN azt a 140 eurót, amit biztonsági őrnek öltözött vásári idióták húztak le rólam.

Az más kérdés, hogy azt a 30 dollárt, amit azért fizettem ki, hogy sötétben elhúzzak aludni egy hotelbe, már senki nem téríti meg nekem.

Ezért én mindenkinek azt tanácsolom, hogy tegye azt, amit én visszafelé:

KI SE SZÁLLJATOK! Ne fizessetek ezeknek semmit! Lehúzós államaparátus, lehúzós emberek, akik testvéremeznek meg haverkodnak, meg EU-ba belépni akarnak, de amíg nem lépnek be, addig vízumot kell venni a "jóbarát madzsaroknak" is.

Gusztustalan közeg. Tényleg.

2012. dec. 27. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!