Hol/ hogyan tudok szállást foglalni Iránban?
Hali!
Iránban csak helyben érdemes szállást nézni, az előre foglalás meg nem működi szerintem. Elvileg a CS is működik, azt még nem próbáltam arrafelé. Az átlag szállás ár 10 USD, minőségtől kb. függetlenül. Tök jó apartmantól a csótányos, lepattant pecerájig... egyébként mindenütt van szállás, de nincsenek fenn a neten, e-mailokat meg nem fognak nézni.
Előző válaszolónak, és persze neked: Én próbáltam CS-t Iránban, nem nagyon működik. Addig nincs gond, hogy írnak, meghívnak magukhoz, akár többen is, leegyezteted velük az időpontot, minden okénak tűnik. Aztán megérkezel, és mindegyikről kiderül, hogy:
1. Nem tartózkodik épp a városban, hanem 800km-rel arrébb van, de ha még egy hét múlva is ott leszel (mondjuk Teheránban), akkor lakhatsz nála.
2. Igazából nála nem lehet lakni, mert a szüleivel lakik, kicsi a lakása, vendégek/rokonok jönnek hozzá, és nem férnél el, de szívesen körbevezet a városban, és megmutatja a nevezetességeket (ezt nem ajánlatos elfogadni, mert olyan körülményesen tudják ezt valahogy intézni, hogy egyedül vadidegenként kb. 2-szer annyi látnivalót meg tudsz nézni, egyszerűen az európai mentalitásodból eredő jobb hatékonyság miatt).
3. Küldd egy telefonszámot, hogy ezen eléred, de nem éred el.
4. Persze néha olyan is van, hogy összejön a szállás, de az se mindig tökéletes.
Nekünk pl. Shirázban azért kellett szállodában aludnunk, mert a CS-en szerzett 3 szállásadóból egynél se tudtunk aludni.
Iszfahánban a Hotel Amir Kabir, a hosszú főutca (most nem jut eszembe a neve) vége felé (nem a folyó felé, hanem a másik irányban), kb. 10 perc séta a főtértől. Szintén 10 Euró körül.
Teheránban a Hotel Mashad (Khomeini térről K-felé induló utcában, taxisok ismerik) a törzshelyem.
Yazdben van egy nagyon jó szálloda, Silk Road Hotel, ár-érték alapján valószínűleg a Közel-Kelet egyik legjobb helye, igazi karavánszeráj hangulat. Ne hagyd ki!!! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!