Ha 19 évesen kimegyek Japánba, lehet esélyem arra, hogy állást kapjak egy メイド喫茶 (/メイドカフェ) -ban?
Ha csinos is vagyok mellé, és van N2-es nyelvvizsgám japán nyelvből, németből és angolból meg felsőfokú.
Illetve ilyenkor, ha megigényelem a munkavállalói vízumot, akkor azt ki is adják rögtön, vagy előbb turista vízummal kell kimennem, és ha találtam munkát, akkor "átválthatom" a vízumom?
Köszönöm a válaszokat, fontos lenne!
Véleményem szerint van rá esélyed, teljesen jó ötlet.
Csak pár dolgot azért ne felejts el!
Egyrészt azért mert meg van a N2-d attól még fejleszteni kell jócskán a beszédkészséget, persze ezen a szinte már csak Japánban lehet ezt elérni.
A másik pedig, hogy ha vendéglátásban akarsz dolgozni akkor irgalmatlan profi módon kell tudnod a 敬語-t. Ez a legfontosabb, de ha ez megvan akkor szerintem nem lesz akadálya, hogy ilyen helyre felvegyenek. De ha nem megy olyan jól akkor viszont nagyon nem tudod mivel meggyőzni a munkaadót, hogy miért téged válasszon egy japán helyett, szerintem.
Máskülönben pedig ha jól tudsz németül és angolul akkor ha a メイドカフェ nem is jön össze, nyelvtanárként biztos, hogy találsz állást.
A kínai meg tényleg nem olyan fontos Japánban, max. egy olyan cégnél akinek van kínai üzeme. Nagyon utálják a kínaiakat, nem hiszem, hogy különösebben pluszpontot jelent egy interjún ha tudsz kínaiul.
Az utolsó hozzászólónak:
Legjobban vagy nyelviskolában vagy még inkább magántanárnál.
Ez a biztos módja, így tényleg meg tudod tanulni a japánt, de kell hozzá kitartás.
Hát esély van, de szerintem 19 évesen még lehet fiatal vagy, bár ilyen munkakörben nem vágom az életkori cenzust. :D
És pár év múlva, ha már kiöregedtél, akkor mihez akarsz kezdeni az életben? Erre is kéne egy terv, mert azért ez nem egy végtelenségig folytatható szakma ugye.
Amúgy meg ha ilyen prő meg fasza vagy, mint ahogy leírod, akkor miért egy olyan oldalon érdeklődsz, ahol a legtöbb ember halványan se tudja, mit akarsz? Minimum yahoo sztem, de még inkább a leendő munkaadót kéne megkérdezni.
Munkavállalói vízumhoz tudtommal munka és megfelelő pénzösszeg felmutatása szükséges, szóval célszerűbb lenne már innen intézkedni valamit, hogy ne ott koppanj esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!