Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Törökországban sem szabad...

Törökországban sem szabad csapvizzel fogat mosni? És kell e valamire különösebben vigyázni?

Figyelt kérdés

2012. jún. 6. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem szabad, de egy gyakran oda látogató magyar ismerősöm azt mondja, hogy a magyarok gyomra általában bírja, mert mi is délebbi nép vagyunk, mint a németek és más nyugat-európaiak akik felé általában ezek az intelmek szólnak.

Én amikor voltam Antalyában ittam a csapvízből, igaz nem sokat, meg ittam üdítőt olyan jégkockával ami minden bizonnyal csapvízzel készült, tengervizet is nyeltem véletlenül és csapvízben mosott salátát is ettem és semmi bajom nem lett.

2012. jún. 6. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a fogmosástól még nem lesz bajod, gondolom nem nyeled le a vizet. Inni viszont, én sem innék belőle, biztos, ami biztos.
2012. jún. 7. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Bírom ezt a csapvíztől való félelmet, én eddig mindenhol (köztük Törökországban is) ittam csapvizet, és sehol semmi bajom nem lett tőle. Nyilván ilyen Pakisztán, Közép-Afrika, meg hasonló helyeken nem voltam, de azért itt Európában, meg a közel-keleten szerintem nem sok félni valónk van ilyen téren.
2012. jún. 7. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Biztos ami biztos, én nem innék a csapvízből és fogat sem mosnék különösen csapvízből.
2012. jún. 7. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
bocsi...fogat se mosnék különösen csapvízzel.
2012. jún. 7. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:

mi 2007-ben voltunk Side-ben, nagyobb társasággal. Én mostam a vizzel fogat, illetve hát az üditőben lévő jégkockában se vagyok teljesen biztos hogy milyen vizbol keszült. De annyi biztos, hogy 1 napig lázas voltam meg átment rajtam minden. A társaságból többen is betegek lettek.

Azóta nem mosok csapvizzel fogat sehol keleten.

2012. jún. 19. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Barátom Tunéziában járt, Tuniszban, ahol ivott a csapvízből. Semmi baja nem lett. Egyik másik barátom Törökországban járt, szintén csapvíz, majd megbetegedés...

Nem tudom, hogy mi az alapja annak, hogy ki lesz beteg és ki nem...

Egyébként Európában Montenegroról és Albániáról hallottam azt, hogy nem ajánlott a csapvízből inni. Olaszországban beteg lettem a csapvíztől.

Horvátországban viszont lehet csapvízet fogyasztani, de itt kivétel Vir.

2012. jún. 19. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!