Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Vízumot hogy kérhet valaki,...

Vízumot hogy kérhet valaki, aki Magyarországra utazik?

Figyelt kérdés
Szaud Arábiából érkezik egy ismerosom 1 hónapra, leirnátok nekem milyen papirokat kell kitoltenem es mikre kell ugyelnem?
2012. máj. 23. 18:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Az attól függ: milyen vizumot szeretnél neki?

Turista vizum az ő esetében kizárva (kivéve ha valamilyen rokona, testvér, feleség (nem muszlim házzaság), hivná mert akkor családlátogatási vizumot kérhetsz!

Akkor maradt a biznisz vizum (magyarul talán munkavállalási)

és a tanuloi vizum.

szoval elöször ird meg hogy mi célból hivnád.

2012. máj. 25. 23:54
 2/20 A kérdező kommentje:
van látogatási vizum, barki hivhatja, a lényeg, hogy szállászt biztosít
2012. máj. 26. 00:11
 3/20 anonim ***** válasza:

Akkor nekem hazudtak BÁH-ba :)

Neked sikerült egy lakcimkártyával?

Nekem kelett a bankból egy papir hogy igazolni tudjam, hogy van annyi pénzem amiböl segíteni tudok rajta a beteg lesz és ne adj isten elhalálozik haza tudjam szállitani.

Egy papirt kelett irnom, hogy a lakásomba biztositom az elszálásolását.

A földhivatalból egy tulajdoni lap.

Egy munkáltatói igazólás.

okmánybélyeg,

és még sok sok minden na de nem untatlak biztos csak velem csinálták ezt

2012. máj. 26. 00:27
 4/20 A kérdező kommentje:
ez tenyleg igy van, de mennyi osszeget kell biztosítani kb?
2012. máj. 26. 00:45
 5/20 anonim ***** válasza:
Nekem valamivel tobb mint egy millio ft volt a bankszamlamon. szerintem mar 5-600 ezer is eleg lehet ( ha nem a minimalbert igazolja a munkaltato hanem mondjuk 120e ezer/ ho). es hiaba fizeted ki amit kell. es hiaba van minden papirod rendbe. es hiaba adja ki a bah a meghivolevelet. a szaudi magyar konzul igy is indoklas nelkul elutasithatja a vizumot.
2012. máj. 26. 14:44
 6/20 A kérdező kommentje:
ez elég elkeseríto de megprobaljuk, azt mondták neki legyen meg minden papír ami nemhamisított és megkapja a vizumot; Anyum 40 ezret keres papíron, de nekem van 300 ezrem a bankszámlámon igy ezt elfogadják?
2012. máj. 26. 15:01
 7/20 anonim ***** válasza:

De ha te hivod neked kell a kereseti igazolas es minimal ber alatti fizetesre nem sok eselyt latok. ha meg anyukad hivja neki kell a banki igazolas. ketten nem hivhatjatok meg. ..

Sajnos havi 40ezer forint nem eleg ket ember kiadasaira. (bkv. etel.ital.gyogyszer.) stb stb... es a 300ezer nem fedez meg egy labtorest sem tudom hogy hulyen hangzik de ezt ok hangsulyozak mindig hogy ne adj isten meghal egymilio haza szallitatni. ha nem sajnalsz 10-20 ezret kifizetni a papirokra probald meg.

de azon felul amiket en leirtam az elobb meg sok mindenre szukseg lesz.

2012. máj. 26. 20:20
 8/20 A kérdező kommentje:
most tudtam meg, meg neki kell egy szponzornak lenne az orsz ágában és az a báytjaés ha vmi történik vele ő intézi. Amúgy a megivó papirokat közjegyzővel aláiratni 10-20 ezer..?
2012. máj. 26. 20:58
 9/20 anonim ***** válasza:

Utana neztel mar? Nekem ez uj. kozjegyzovek

l alairatni?

Nekem a BAV ba kelett mennem. ott kaptam a nyomtatvanyt amit kitoltottem. csatoltam a

. befogadonyilatkozatott

.tulajdonilapot (6-7000ft)

.bankszamlakivonatot

.munkaltstoi igazolas

.a meghivott szemely utlevelenek masolata

.okmanybelyeg (4000?ft)

A meghivolevelet (21600ft) DHL el kuldtem ki.

Kb egy honap mulva mar itt is volt.

De ok meg ezek mellet barmit kerhetnek meg.

2012. máj. 26. 21:30
 10/20 anonim ***** válasza:

Megkerdeztem nekunk nem kelett ott szponzor.

Es ha valamiert egyszer mennel kozjegyzohoz keszulj fel nem lesz egy ket ezer ft.

De a budafokirol nem hiszem hogy oda kuldenek

2012. máj. 26. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!