Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Lehetséges ez a jövő?

Lehetséges ez a jövő?

Figyelt kérdés
Nagyon megszerettem Szöult,ami Dél-Koreaában van.Nagyon nagy álmom,hogy ott élhessek,és tisztában vagyok azzal,hogy ehhez tudni kéne koreaiul.Mégcsak most fogok középsuliba menni,és eddig németet tanultam.Azt is tudom,hogy némettel nem mennék szinte semmire sem ott,de nagyon úgylátszik,hogy angolt is fogok tanulni.De mindenféleképpen szeretnék megtanulni koreaiul.Sajnos az anyagi helyzetünk nem megfelelő nyelvtanárhoz.Azt szeretném kérni,hogy írjatok nekem lehetőségeket,egyetemeket vagy ilyesmi,ahol esetleg hozzákezdhetek az álmom megvalósításához.Úgy értem,úgy írjátok le,ahogy ti tennétek ezt meg.Bármi javaslatot szívesen várok,ami egy kicsit is segíthet.Előre is köszi minden ötletet.

2012. febr. 25. 19:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek akár otthon is tanulgathatod a nyelvet.

Ha tudod vedd meg,vagy töltsd le a netről a Rosetta stone nyelv cd-t Megnéztem van koreai oktató cd-jük is.

Nekem angol és japán van,és tényleg nagyon jó.

Hallani fogod a kiejtését,neked is lehet mikrofonon keresztül gyakorolni a kiejtést(ha nem jól mondod ki,nem enged tovább) nyelvtani részét is tudod gyakorolni.

Kezdésnek nagyon jó ez is.

2012. febr. 25. 20:37
 2/15 A kérdező kommentje:
köszönömöm :),megfogom nézni
2012. febr. 27. 17:04
 3/15 A kérdező kommentje:
öhm,megnéztem de nem tom letölteni,sehogysem...tudnál nekem olyan oldalt mondani??(kérlek)
2012. febr. 27. 17:35
 4/15 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Támogatlak, nincs jobb mikor valaki beleszeret egy országba, menni akar, évekig tervezi, aztán egyszercsak sikerül... Én egyenlőre még a szerelem-tervezés időszakban vagyok :)

Írj nekem légyszi egy privát üzenetet, és megnézem mit tudok tenni az érdekedben :)

2012. márc. 1. 16:48
 5/15 A kérdező kommentje:
am nem tom,hogy én vagyok ilyen béna,de egyszerűen nem tom letöteni a Rosetta Stone-t,mondjuk más nyelvoktató programot sem :///
2012. márc. 1. 16:56
 6/15 anonim ***** válasza:

Jo az ha vki almodik vmirol,es tesz is erte! :) De azert realisan is kene latni a dolgokat.

Ahhoz, hogy vki kulfoldon eljen, nem eleg nyelvet tudni.

A nyelv mellett, azert jo lenne a kulturat is megismerni!

Lehet ,hogy ha tobbet tudnal Korearol, mar nem is lenne olyan vonzo szamodra.

Aztan az nem derult ki, hogy lany vagy vagy fiu. Mert az se mindegy, ha Korearol van szo.

Itt elni magasfoku kepzettseg nelkul nem egyszeru egy magyar ffinek. Nonek detto, de egy no max meg hozzamehet egy koreaihoz, es meg van oldva az ittlet.

Persze azert az se olyan egyszeru!!

Szoval, szerintem a nyelv mellett, jo lenne egy kicsit utana olvasni blogokban a kultura utan is.

Mert amit a koreai filmekben, vagy sorozatokban latsz, az nem mindig tukrozi a valosagot!

Nem mindegyik magyar tudja elviselni az azsiai szokasokat..

2012. márc. 4. 05:42
 7/15 A kérdező kommentje:
lány/nő vagyok,és utánna olvastam már,igaz lehetséges,hogy még nem teljesen ástam bele magam a kultúrába.Tisztában vagyok vele,hogy a nyelv nem elég,és hogy talán egyesek ki is néznének,de nagyon szeretném ezt.Igazad van,és ebben a reális látásban is.Épp emiatt kételkedem abban,h megtom valósítani,de nagyon akarom,és az biztos.
2012. márc. 4. 13:16
 8/15 anonim ***** válasza:

Mivel eleg fiatal vagy, ez meg valtozhat. Most lehet, ugy gondolod ,hogy minden vagyad ez, de lehet, hogy par ev mulva csak nevetsz ezen a Korea manian.

Szerintem, jobb lenne elobb tisztan latni a dolgokat kultura, szokasok teren, es utana ugyis kiderul az majd, hogy a negativ dolgok ellenere is szeretned ezt ,vagy sem.

Mert ugye egy azsiai kultura elegge kulonbozik egy nyugatitol.

Ha Amerikaba szeretnel ennyire menni, valoszinuleg sok gondod nem lenne ezen a teren. De Koreaban mar tobb gond lehet. Beleertve az eteleket is!

Ha tenyleg ennyire erdekel a tema, es van kerdesed nyugodtan irj privatot:))

Amugy a Korearol irt blogokkal nekem az a bajom, hogy nem olyanok irjak

akik evek ota elnek itt, hanem olyanok akik csak atutazoban, rovid ideig vannak/voltak itt. Nekik meg mas a ralatasuk az itteni dolgokra. Naluk meg a rozsaszin kod effektus mukodik:)

Persze, ha valaki csak turistaskodni akar itt, akkor azok a blogos informaciok pontosan elegendok lesznek. De az mar teljesen mas, ha valaki itt akar elni!

2012. márc. 5. 04:51
 9/15 A kérdező kommentje:
értem,és esetleg tudsz ilyen blogot mutatni?
2012. márc. 5. 07:57
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia.

Sok koreai ismerősöm van, beszélek koreaiul alapfokon.

Nagy a tapasztalatom az országgal kapcsolatban is.

Fiatal vagy, van egy kis gyanúm hogy köze lehet a K-popnak az álmodhoz. Manapság sokan ez miatt szeretik meg az országot. Sebaj.

Még csak most mész középiskolába, de mivel az álmod megvalósításához nagyon előre kell gondolkozni, leírok egy konkrét tervet amiben kifejtem hogyan csinálnám a helyedben.

Ha szeretnél elhelyezkedni Koreában, akkor a következőt tudom tanácsolni:

Először is mindenképpen tanulj meg angolul legalább középfokon. Még nem szükséges a koreai.

Ha fiú lennél, azt mondanám mérnöki irányba lenne érdemes orientálódnod.

Viszont így a helyedben a következőt csinálnám:

gazdasági irányba tanulnék tovább magyar egyetemen (a legideálisabb szerintem a Gazdálkodási és Menedzsment szak), az egyetemi évek alatt cserediákként kimennék Koreába. (Persze ehhez olyan egyetemet ajánlok, aminek vannak kapcsolatai Koreával: például Corvinus vagy ELTE)

A mesterképzést Koreában végezném el angol nyelven.(2 év)

Ez idő alatt megtanulnék Koreaiul is.

A végzést követően a Koreai nyelvet már tudni fogod, a végzettségeddel pedig biztosan el fogsz tudni helyezkedni, nem kevés keresettel.

Mellesleg ajánlom Koreát, fejlett az ország, technológiában előrehaladott. A koreaiak barátságosak, az ország nyílt a külföldiekkel szemben. Japánhoz képest sokkal nyitottabb társadalom. A medián kereset hasonló mint Nyugat-Európában.

2012. márc. 6. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!