Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Érdemes-e elkezdeni japánul...

Érdemes-e elkezdeni japánul tanulni?

Figyelt kérdés
23 éves fiú vagyok. Nem vagyok manga fan meg ilyesmi. Az elképzelésem az lenne hogy ott szeretnék majd élni a későbbiekben, tehát racionális okok miatt gondolkodom rajta. Szeretnék odanősülni és a műszaki végzettségemnek megfelelő munkát találni. Tapasztaltabbakat kérdeznék hogy érdemes-e belevágni a fejszémet ebbe a dologba? Ha csak a beszédre, élőnyelvre koncentrálok ( az elején mindenképp ), mennyi idő alatt juthatok el egy használható szintre. Napi 2-3 órát tudnék foglalkozni a nyelvvel.
2011. júl. 1. 18:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
igen érdemes
2011. júl. 11. 18:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Én egy éve tanulom a nyelvet, nyelviskolában, most vagyok valahol az N4-es és az N5-ös szint között. Jövő ilyenkor már az N3-as szinten leszek, ami középfokot jelent. zóval gyorsan meg lehet tanulni, és ha tényleg ott akarsz élni, muszáj lesz, mert nem mernek megszólalni angolul, mert attól félnek, hogy elrontanak valamit. És ha tudod a nyelvet, akkor kevésbé leszel "gaijin". Vagy legalább is tisztelni fognak valamennyire, hogy az világ egyik legbonyolultabb nyelvét megtanultad.
2011. júl. 23. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!