Kétszemélyes út mennyi most Egyiptomba a piramisokhoz? Februárban készülünk oda.
Egy hétre készülünk. Minden érdekelne nagy vonalakban, főleg a hozzávetőleges ár (hotel, kaja stb.).
Mire kell vigyázni? Hallom, hogy az arabok nagyon rámenősek és ravaszok, ha látják, hogy fehér vagy, egyből amerikainak hisznek vastag pénztárcával. Ha le akarnak húzni, hogyan veszem észre? Borravalót hogyan illik adni, mik a szokások?
Hurghadát emlegetik mindenhol, ennek mi az oka? Olyan jó ott, vagy az a megfizethetőbb? Köszönöm.
A repjegy kb. 80-130 között ingadozik Kairóba, Hurghada is olyan 100-140 között van, határ nyilván a csillagos ég.
Azért azt tudni kell, hogy Hurghada "hotelgettó". Nagyon jó hely, lehet finomakat enni-pihenni, de azért az igazi egyiptomi hangulattól távol van.
Kairó turistás negyedei sem olyan veszélyesek már, mint régen. Vannak kéregetők, de mivel nagyon építenek a turistákra, ezért rengeteg katona van (akik nem is az ottani honvédelmi minisztérium, hanem egy turizmus és örökségvédelmi minisztérium címerét viselik). Egyszóval, kifosztásos rablás a főúton nem valószínű. Este elég nagy élet van, sokan vannak az utcákon.
Azért szegénysorok is vannak dögivel, nem akarom elbagatellizálni. De a füstje nagyobb már mint a lángja. Odalép valaki, kicsit nyomul, határozottan leinted, ennyi.
Általában két ártábla van, egy a helyieknek, egy a turistáknak. Ez ellen nem tehetsz semmit. A taxit én oldottam meg, hogy a szállásadómat megkértem, hogy intézzen nekem egy autót egész napra, megalkudtunk előre az árban a taxissal. (volt kb. 6500 forintnyi valuta) Előre kifizettem és este meg ittunk együtt egy teát. A hiéna taxisok nem állnak le hostelekkel bizniszelni, persze én is adtam a baksist bőkezűen. Nem számoltam ki, hogy hogyan járnék jobban, mert így kényelmesebb volt.
Apropó baksis. Egy dollárosokat vigyél, az a standard "borravaló". Egy kis baksis mindent megold: titkos ajtót, ahol benézhetsz a mecsetbe, kerülőutat a piac hátsó bejáratához, egy finom falat gyümölcsöt stb. De igazából minden pénznek örülnek. Vannak az ilyen igazi bunkó parasztok, akik pl. megvesznek valami csetreszt, majd adnak egy 500 forintost és elmagyarázzák mekkora érték, majd meglépnek. Ez nettó tirpákság, akkor is ha az a valami 5 forintot ér kb.
Az utcán enni gombokért lehet és tényleg mindenki higgye el, hogy tisztább, mint azok a lábasok, amikben egy étteremben főznek. Minden másra ott az Antinal. ;)
#4 még annyi, hogy miért nem Kairóba mennek a magyarok, miért ebbe a Hurghandába? Nem ott célszerű szállást foglalni, ahol a piramisok vannak, meg eleve az a rész, ahol a valódi élet zajlik?
Én sem egy hotelben / turistanegyedben szeretném az egy hetet tölteni hermetikusan lezárva a helyi kultúrától, bármilyen is legyen az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!