Krabi, Phuket térségében mekkora az esélye, hogy pl kígyóval találkozik az ember?
Krabiban voltunk (Railay-félsziget), kígyót egyet sem láttunk :)
Viszont a szálláson lazán ballagtam fürdőruhában a faházunkhoz, és majdnem belesétáltam egy szinte tenyérnyi pókba, ami épp az út közepére ereszkedett le, alig pár centivel előtte nyomtam be a féket...
Na attól besz@rtam, pedig elvileg nem bánt, de azért na 😀
Ő volt az illető:
(Magyar nevét nem nagyon találtam, angolul azt hiszem, hogy giant golden orb weaver névre hallgat. Szóltam egy pincérnek, és elvitte az útból 😁)
Amennyiben "egészséges" félelemről van szó, nem fóbiáról, akkor csak annyit tanácsolnék, hogy ne legyél olyan bamba mint én! 😀
Pl. mindig nézz a lábad elé, ha fás területen mentek, főleg keskeny ösvényen, akkor ne te menj elől, ha pók ereszkedne elétek, abba szaladjon bele más 🙃
Kígyót én még amúgy csak mexikóban láttam, Playa del Carmenben vagy Cancúnban leültünk egy füves területen, és pont arra járt egy siklószerű kicsi kígyó. Érdekes, hogy csak a 2 centis kisült fűben, egy nagyobb város közepén találkoztunk velük, pedig ott is jártunk őserdőben is... Szóval kiszámítani nem lehet ilyesmit, de ahol igazán veszélyes állatokra van kilátás, ott azért figyelmeztetni szoktak, legalább egy táblával (én a krokodilosnál kezdtem félni 😁)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!