Törökország északi partján (Fekete-tengernél) nincs jelentős turizmus?
Délről a Földközi-tenger, északról a Fekete-tenger mossa Törökország partjait, mégis szinte csak a déli partra látok utazási ajánlatokat, azon belül is főleg Kemer, Camyuva, Göynük, Antalya, Side és Alanya térségére, amit török riviérának is neveznek. Az északi partról szinte alig találok ajánlatot.
Persze pl Trabzon környékén is találtam strandokat, de olyan turista infrastruktúrát mint ami délen van, olyat egyáltalán nem.
Pedig forróság van az északi pártnál is.
Vagy a déli part jobb klímájú, vagy ott tisztább a tenger?
Kénhidrogén van a F.t. mélyén, ami mérgező. Emiatt élet sincs a tenger nagy részében, csak a felső 200 m-es vízrétegben. Illetve alacsonyabb a sótartalma mint a Földközinek.
De ez egy turistát nem érint, hisz senki nem megy 200 m alá
A Földközi tengernél sokkal többször voltam egyébként, a Fekete tengernél csak 1x, mert úgy voltam vele, hogy 1x mindenképp látnom kell, és fürdenem is benne. A sunny beach mellett döntöttünk. 2023 szeptemberében egy négycsillagos hotel 7 napra 3 főnek 650.000 HUF volt.
Míg 2022 októberében egy Törökországi (Kemer-Camyuva) 6 napos nyaralás szintén 3 főnek 480.000 HUF volt szintén négycsillagos szállodában.
Tehát nekünk a bolgár nyaralás kicsivel még többe is került mint a török.
A török riviéra volt eddig a legszebb tengerpart amit láttam: csillogó tenger a háttérben 2000+ m magas hegyekkel (Torosz hegység)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!