Szingapúr - aki volt már ott - az valóban olyan kegyetlen rendőrállam mint a híre vagy nem eszik annyira forrón a kását?
Ha betartod a helyi szabályokat, akkor semmi gondod nem lesz. Ne csinálj törvénybeütköző dolgokat, mert nagyon szigorúan büntetnek.
Igen, nem a világ legszabadabb állama, de éppen ezért a világ legbiztonságosabb, legtisztább országa.
Ne igyál, be pisálj az utcán. Viselkedj rendesen. Akkor sehol sem lesz gond.
Már 10éve is megtaláltak a szállodában 2 nap alatt, ha nem a zebrán mentél át. 500 SGD.
Amúgy diktatúra, de hol nincs az? Hol nincsenek egyenlőbbek az egyenlőknél?
Cserében minden jól működik.
"ne igyál az utcán" Úgy se h én Csak Vizet akarok inni, mert a melegben nekem amúgy se jut eszembe (magyar utcán se) kólát/sört inni hanem vizet? A szemetelés elkerüléséért találták ki a szabályokat, más ital ragadós foltot hagy (az étel meg morzsákat és rosszabb esetben csomagolóanyagot=szemetet is), a víz viszont nyomtalan (no meg esőben sokszor több víz amúgy is a földre és az útra kerül mint ha neadjisten az én vizem borulna ki). No de visszatérve az eredeti kérdésemhez, mi van akkor az egészséggel? Amikor kávét innék és nyaralok, akkor természetesen kávézóba megyek és abban iszom meg, ám vizet inni egyenesen rendszeresen kell, minden egyes megszomjazáskor kéne vendéglátóipari helyre bemenni? Az még életszerűtlennek is tűnik. Az is, hogy túl gyakran kéne beülni ahhoz, hogy ott se szomjazzak sose. Meg az is, hogy kávézóba ülni kávézásért szokás, étterembe menni evésért szokás (és bármilyen italra mellé), de egyik helyre se azért szokás bemenni, mert egy adott esetben éppen kizárólag vizet szeretnék...
És akkor még szó se volt arról, hogy mi is a vízigényem. A magyar nyarakon is sokat izzadok és emiatt nem megterhelő nekem nyáron a napi Sok liter víz megivása (az a sok = nem 3, hanem annál 1-2 literrel több), hanem ez esik nekem jól. Gyakoriságban is gyakran iszom. Bármennyire is jól ittam legutóbb (elég felfrissültnek érzem magam), utána egy, fél óra és egy óra közötti időszakon belül máris újra megszomjazok. Hát kb ezek összessége vagyok egy magyar nyáron. Tudtommal Szingapúrban még melegebb van (ha véletlenül nem több fok, akkor is nagyobb a hőÉRZET a biztosan sokkal/sokszor magasabb páratartalom miatt. Tehát ott állandóan felforrva érezheti magát az ember, ami bizosan nem csökkenti a folyadék (leginkább víz) iránti szükség érzését ahhoz képest, hogy hazánkban is mennyire erősen vágyunk rá.
Nem hiszem, hogy Csak az lehet a megoldás, hogy akkor ne menjek oda. Minden más szabályt biztos simán betartok, egyrészt ne ezen az egy dolgon múljon már, másrészt nekem is minimum annyi jogom van odamenni és a világot látni mint neked, neki, nektek, nekik, bárkinek. Szemetelni meg sehol se szoktam.
Vagy esetleg a vizet legalább mégis szabad lenne, a fent írtak bármelyike (vagy akár mindegyike) miatt és inkább csak alkoholra értik? (Utóbbit nálunk se lehet, arra inkább azért van értelme az utazók figyelmét felhívni, mert nem minden országban tiltják a közterületi piálást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!