Valaki járt már Ázsiában? És ha igen hol, és mik a tapasztalatai?
Kb 1 hete jöttem haza Japánból, ahová egyedül 23 éves lányként utaztam egy hónapra :)
Őszintén szólva nem éreztem annyira más világnak mint Európát, az emberek mentek a dolgukra, élték az életüket, miközben én bejártam egész Tokiót.
(Vidékre most nem akartam nagyon menni, mert ez volt az első solo travel-em , meg eléggé kicsi vagyok, szóval így is megszenvedtem a bőrönddel egyedül 😅- de amint tudok vissza szeretnék térni és bejárni az egész országot! ☺️)
Szerintem mindenki talál olyan dolgot magának, ami érdekli. Elképesztő volt, ahogy a modern és a tradicionális világ keveredett! A felhőkarcolók tövében ott vannak a szentélyek és még sorolhatnám!
A helyiek nagyon segítőkészek voltak, barátokat is szereztem, akik által elképesztő emlékeket éltem át, amikről álmodni sem mertem volna!
Engem leginkább a kultúra és az építészet, valamint a divat érdekelt és mindegyiket “megkaptam” az utazásom során! (az Animék pl nem igazán kötnek le, de azért így is érdekes volt végigsétálni egy kicsit Akihabaraban is!)
Szerintem mindenképp érdemes elutazni Japánba, ha van rá lehetőség! Igazából a repülőjegy volt húzós, de azon kívül az ottani árak nagyjából olyanok mint itthon, sőt talán egy kicsit olcsóbb is!
Az időjárás is hasonló volt mint itthon amíg kint voltam (ott is 4 évszak van, pl a dubai-i furcsább lehet magyarként)
A konyha meg szintén olyan dolog, hogy ha nem vagy vevő a japán ételekre ugyanúgy van rengeteg európai étterem, szóval abból is mindenki meg tudja találni az ízlésének a megfelelőt! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!