Védőoltás beadatása nélkül nem ajánlott utazni?
Sárgaláz oltás nem Ázsiába kell, hanem Afrikába és Dél-Amerikába. Egy oltás életreszóló védettséget ad, és a legtöbb érintett országban a beutazás feltétele az oltás meglétének igazolása (a sárga színű nemzetközi oltásikönyv).
Hepatitis A+B oltás nagyon alap, itthon is elkaphatod egy redvásabb kórházban vagy a BKV-n. A teljes oltási sor (3 oltás) élethosszi védettséget ad.
Tífusz talán a legopcionálisabb, ahogy írták nem mindegy, hogy csak bangkoki 5-csillagos szállodákba mész-e, vagy a dzsungel közepére. Ahogy fentebb is írták, a Di-Te-Pol fontosabb, még a határok átlépése nélkül is.
ha mindezeket beadatnám az kb 60-80eer forint. 1985 után születettek hepatitis B-t megkapták.
Csak a hastífusz oltást beadatni?
Figyi, ezt neked kell eldönteni, a te egészségedről van szó.
Én (szintén 1985-ben születtem) szintén megúsztam a Hepa B-t, de a többi ajánlottat beadattam.
Megnéztem az 1985 után születettek Hepatitis B oltását, nekem nem világos az oltási programból, hogy ez 1 oltás volt vagy a teljes sorozat? Mert ha csak egyet kaptál, az pár évig véd. Csak a 3 oltásból álló sorozat véd élethosszig.
Egyébként 60-80 ezer forint p*csányi összeg egy dél-ázsiai úthoz képest.
hát, azért nem p.csányi összeg, mert jóformán a 10%-a.
Ha csak egyet választhatnátok, melyik lenne az? :D
Hát, ez nem úgy megy, hogy "csak egyet". A hepatitis elég szar betegség, de a tetanusz is szívás. Mindenesetre ha a pénzt sokallod, akkor olvasd el ezt, rájössz, milyen piti hülyeségektől is el lehet kapni valami extrém durvát.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__serulesek-balesetek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!