Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Védőoltás beadatása nélkül...

Védőoltás beadatása nélkül nem ajánlott utazni?

Figyelt kérdés
Pl thaiföldre, fülöp-szigetekre, indonéziába muszáj(ajánlott) beoltatni magunkat hepatitisre, tífuszre, sárgalázra stb?

2023. jan. 16. 18:38
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
16%

Évekig éltem, utazgattam ebben a régióban, soha nem volt semmi gond. De nem is tudok olyan külföldiről, aki ezeket beadatta.

Meg lehet nézni térképen a rizikósabb tartományokat adott országon belül arra a betegségre, ami érdekel. De nem is ezek a betegségek érdekesek, amit írtál, hanem inkább a malária, chickungunya, dengue láz.

Normális elővigyázatossággal el lehet kerülni, sztem.

2023. jan. 16. 19:41
 2/31 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg az országot akarod-e látni, vagy csak ülsz az ötcsillagos szállodában, az is fontos.
2023. jan. 16. 20:10
 3/31 anonim ***** válasza:
81%

Én beadattam, de nyilván nem tudom, mi lett volna, ha nem. (Fülöp-szigetek 2 hét)

Semmi mellékhatás nem volt amúgy, és egyébként is hasznos oltások, szóval nem árt beadatni.

2023. jan. 16. 20:38
 4/31 anonim ***** válasza:
23%

50% esélyed van rá, hogy oltás nélkül is túléled.

Vagy túléled vagy nem.

2023. jan. 16. 22:11
 5/31 anonim ***** válasza:
26%

Ha nem éled túl, annak is van előnye.

Pl. megspórolod a további útjaidat....

2023. jan. 16. 22:12
 6/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem indulnék el hepa oltás nélkül ezekre a helyekre. Nem azért mert kötelező vagy sem, hanem nem kellemes a sárgán fosás vagy a májrák. A sárgaláz ezeken a helyeken kevésbé probléma, szerintem az nem is kötelező.
2023. jan. 17. 00:58
 7/31 anonim ***** válasza:
96%

Fülöp-szigetekre és Hongkongba sárgaláz ellenit nem kaptam. Hepa A (nekem B volt még suliból, de akinek nem, kap azt is), di-te-polio és tífusz.

Menj el a Budai Oltóközpontba, mondd meg, hova utazol, és az alapján tudják, mi az ajánlott. Kötelező nekem nem volt.

2023. jan. 17. 06:37
 8/31 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy vagyok vele, hogy aki kitalálta, hogy mik legyenek az ajánlott védőoltások azok nem azért találták ki, hogy "vajon mivel lehetne őket (utazókat) megszivatni?", hanem mert valszeg tényleg fontos. Láthatjuk a többi válaszadó válaszából, hogy nem feltétlen lesz bajod ha nem kapod meg ezeket az oltásokat, viszont én inkább az elővigyázatosság híve vagyok. Jobb ma egy szuri mint később egy műtét.
2023. jan. 17. 06:44
 9/31 anonim ***** válasza:
96%

Persze, nyilván senki soha nem tudhatja, hogy "mi lett volna, ha...". Én is inkább az elővigyázatosság híve vagyok.

Megjegyzem, egyik ismerősöm itt, Magyarországon a hepatitist kapta el, szóval az sem igaz, hogy itt egyáltalán ne lenne ilyesmi. Nyilván ritkább.

A di-te-polio pedig állítólag 10 évente minden felnőtt embernek ajánlott itthon is, különösen a tetanusz része miatt. Amikor ott voltam, akkor az oltóorvos kiselőadást tartott arról, hogy szerinte kötelezővé kellene tenni mindenkinek, mert ez nagyon sokszor jól jöhet, és ehhez utazni sem kell.

Szóval nem feltétlenül csak az utazás miatt jók ezek.

2023. jan. 17. 07:12
 10/31 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, olyasmi ez, mint a biztosítás: jó eséllyel semmi szükséged rá, nem is fog kötelezni senki arra, hogy igénybe vedd, de ha netán mégis beleesel a szórásba, az orbitális szopás enélkül.

Ezzel együtt Bangkokba elutaztam oltások nélkül, de mondjuk dzsungelbe nem mentem volna. Másik régió , de Zanzibárra már úgy utaztam, hogy beadattam minden ajánlott oltást es malária profilaxis is volt.

2023. jan. 17. 07:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!