Még a nyáron kinéztem egy fantasztikus hotelt Bookingon, és 15 éjszakára csak 2000 euró volt, meg is lepett milyen olcsó, mikor a konkurenciái 3X annyiba kerültek. Most újra csekkoltam a hotelt és 10(!!!) ezer euró! Mi a franc? Hogy ment 5X-ös árra?
Mi a magyarázata ennek? Ha várok nyárig a foglalással, újra 2000 lesz?
De mindkétszer télre, a főszezonra néztem, szóval nyáron is azt néztem, télen mennyibe kerül, ma is azt néztem, télen mennyibe kerül.
De nyáron az idei, éppen zajló telet néztem, most viszont, hogy tél van, a jövő évi telet néztem.
És most már az idei télre is 10 ezer a 15 éjszaka, pedig mondom, mikor nyáron néztem, még csak 2000 volt e télre.
Töröld a gépedről az összes cookie-t, és ne nézegesd túl sokszor, mert az is árfelhajtó hatású. Nyáron pedig csak akkor nézd meg, amikor majd ténylegesen le akarod foglalni.
A weboldal számolja a kattintásokat, és ha a tulaj látja, hogy húúúú mennyien érdeklődnek, akkor megemeli az árat + főszezon.
Kipróbálhatod mondjuk az Amazonon válassz ki egy törölközőt, amiből ha veszel egy 6 db-os csomagot, akkor XX Ft, és mentsd el az url-jét. Pár napig menj az oldalra minden nap, nézegesd a képeket a törölközőt, váltogatsd a szinét, nézd meg a review-eket. Lehet, hogy már a második napont dupla árat kapsz, de legkésőbb egy hét múlva úgy felmegy az ára, hogy abból háromszor vehetnéd meg a boltban. Aztán töröld a cookie-kat, és egy hónap múlva menj vissza az oldalra. Az ár az eredeti lesz.
Ez egy régi trükk, sok weboldal játszik ezzel, pl. az Airbnb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!