Tajvan (szállodák, éttermek, belépőjegyek, közlekedés tekintetében) mennyire olcsó/drága szigetország? Kínához, Japánhoz, Indiához képest?
Ugyanitt: Indiába a vírus után mernétek menni (vagy előtte mert valaki oda utazni mostanában) hölgy utazótárssal?
Egyszerre hallani róla jó/hétköznapi utazási élményeket mind magyar, mind angol nyelven...
...és hátborzongató, már-már félelmetes, indokolatlanul bebörtönzős, mindenüket elvesztős, kleptomán story-kat.
Por/bűz nem számít.
De a többi...
1,5 éve Taiwanon, Taipeiben élek.
Taiwan csodás hely, egyszerre a valódi Kína és egy japán sziget, az egyik legcivilizáltabb hely ahol valaha jártam. Barátnőm anyja Taipeiben nem zárja le a ház előtt a biciklit ha aznap még használja, mert úgyse viszi el senki. A robogókon rajta hagyják a bukót, de néha a kulcsot is, a járdáról pedig enni lehetne. Hihetetlen. Nem Európa...
Shanghaiban is éltem, ami Kínában talán a legdrágább hely, de Taiwan drágább. Egy éttermi/kifozdei étel 700 és 2500ft között mozog, a tej drága, 700-800-1500ft/liter.
A tömegközlekedés megfizethető. A busz 150ft, a metro 3-500ft, a gyorsvasút a sziget két vége között 10-15k.
A múzeum olcsó és sok van, 1000-2500 Ft. Ide hordták át a köztársasági pártiak a 4000 éves Kína majdnem összes műkincsét 49ben, a múzeumok tömve vannak, fantasztikus.
Furdal a kíváncsiság. :) Megkérdezhetem mit tevékenykedsz ott?
Köszönöm a bő információ-áradatot!
(Kínai vidéki részéről - ami engem érdekel Tajvan mellett - tudsz nagyjábóli árakat mondani? A numbeo azt vettem észre sokszor nagyon torzít/felületes.)
Felsőfokú nyelvvizsgára készülök hogy fölvegyenek kínai nyelvű pénzügyi mesterre majd dolgozni :)
Kína vidéki részéről azért találsz ellentmondásos árakat mert Kínának két arca van, valójában az olcsó es a drága is igaz.
Kínában van egy hatalmas több száz milliós középosztály, a nagyvárosokban a magyarnál magasabb átlagbérrel, míg van egy szegény es elmaradott vidék. A turisztikai látványosságok, ahova első körben nyaralás alatt elvetődsz, az előbbi osztály igényeire van szabva, néha kimondottan drága tud lenni.
Az étel a szárazföldi Kínában... hát, érdekes... ehetsz olcsón 400-600 forintért is, de például nekem a gyomrom nem bírja, pedig Taiwanon vagy Hongkongban érdekes módon semmi ilyen nem volt. Kínában sajnos minél drágább annál jobb. Meg Európányi ország, biztos vannak eltérések, nem voltam sok helyen. A tömegközlekedés olcsó, de a belépők úgy érzem drágák és lehúzósak, több ezer forint és mindenért pénzt kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!