Elmennél a Maldív-szigetekre?
Már voltam pár éve. Semmihez nem fogható hófehér homok(korall), gyönyörű óceán, csodálaton naplementék stb... Visszamennék.
11: Voltam mindkét helyen. Azt, hogy melyik a drágább vagy szebb, teljesen butaság írni. Melyik a drágább: Igény függő, és nagyon könnyen bármelyiket ki lehet hozni drágábban a másiknál (nálam pont, hogy a Seychelle-szigeteki nyaralás olcsóbbra jött ki, mint a Maldív-szigetek. A másik dolog pedig az, hogy a két helyszín teljesen külön világ.
12
Az hogy egy povány muszlim putri az egész. A strandok mocskosak, semmi látnivaló nincs, konkrétan a szennyvíz a szállodákból ott ömlött bele a vízbe 50 méterre ahol fürdöttünk. Ezt napi 400usd/fő/éjért. Máskor inkább Seychelles vagy Mauritius.
A Maldív szigeteken kristálytiszta, kék a víz, gyönyörűek a strandok, falusias környezet, de ez minden, engem nem hozna lázba.
Az én kedvencem Tenerife, ott tényleg van minden, kezdve a strandoktól, óriási hullámok a szörfözőknek. Gyönyörű városok, barátságos emberek, nagyobb részt európaiak, de eléggé vegyesen. Itt van Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa, a 3700 méter magas Teide. A hegyek a Perui Andok-at idézi. Szédítő szerpentinek rutinos sofőröknek. Bérelhetsz hajót vagy akár helikoptert is. Itt van minden, de a lényeg, hogy ízig vérig Európa. Legális a cannabis, némelyik boltban simán megveheted, mint mondjuk egy doboz cigit.
Elözö, valakit Europa vonz, valakit a tengerentul. A kerdezöt inkabb a tengerentul vonzza. Ha europai jellegü helyet keresel a tengerentulon, akkor a Kanaren kivül Newzeelandot ajanlom. A Kanari szigetek azert europai, mert csak földrajzilag tartozik Afrikahoz, különben Spanyolorszag, es az emberek 90 %-a europai turista ott, föleg nemetek, es angolok. Tenerifa eszaki reszehez valoban jo idegek kellenek a szerpentinek miatt, no meg ott hideg van a deli reszhez kepest.
Maledivet en csak a dokumentfilmekböl ismerem, de csodalatos. Mint irtam fennt, a mellette levö Seychellen az indiai oceanban meg annal is szebb, a filmek alapjan, nem veletlenül joval dragabb. En szivesen elmennek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!