A japánok akkor is csak megjátszák a kedvességet/érdeklődést, ha turistaként csupán 2-4 hétre utazik hozzájuk az európai utazó? Nippont ismerők, igaz, v. hamis ez? Letelepedéskor tudható, h. nem szívlelik, de turistaként is csak átverések a mosolyok?
Úgy olvastam különböző blogokban, illetve (ha jól fordítottam magamnak, akkor) YouTube felvételeken is azt közlik a (jövőbeni) kíváncsi turistákkal, hogy a nagyobb városokban már elfogadóbbak és (őszintén) előzékenyek az európaiakkal (is!), de a kisebb városokban, netalán vidéken, falvakban még mindig áthatja őket a "japán csak a japánoké" gondolat.
Vajon ez még mindig így van? Vagy nem teljesen igaz már ez a kijelentés?
Szigetországot jól ismerők! Kérlek osszátok meg velem ebbéli tapasz nyalataitokat!
Csak játsszák...illetve megadják a tiszteletet, mint vendégnek.
De sok, kisebb helyen, ha tudnak is angolul, akkor sem fognak hozzád angolul beszélni, mert tanulj meg a nyelvükön!
Ja, és úgy egész Ázsiában, helyesen, rühellik a feketét, és a barnát. Bőrszínként.
"De sok, kisebb helyen, ha tudnak is angolul, akkor sem fognak hozzád angolul beszélni, mert tanulj meg a nyelvükön!"
És ez neked miért baj? Pont ez a jó bennük.
Ezzel éppen nekem sincs semmi bajom. :)
Azt viszont már őszintén nem értem, hogy miért kell ezt a tiszteletet csupán játszani. Miért lenne olyan rossz egy európai turista? Pláne ha csak rövid időre megy, nem letelepedni?
Alapból nem kedvelik a külföldit. De udvariatlanok se akarnak lenni.
Ennyi a magyarázat.
Mert a külföldiek nem ismerik a szokásaikat, és iszonyat tahók tudnak lenni (akarva/akaratlanul). Mikor Japánban éltem én is ki voltam akadva amikor becsörtettek a turisták a kisvárosba ahol laktam, és a japánok számára nagyon udvariatlanul viselkedtek.
Amúgy az új generációk már sokkal jobban elfogadják a külföldieket szerintem.
2-4 hetes turistáskodásnál ne várd, hogy "régi jóbarátként" kezeljenek egy országban. :)
Hosszútávú több éves/évtizedes vagy akár örök ott tartózkodásnál megint más a helyzet, ha nem viselkedsz úgy mint egy nyugati barbár és a lehető legjobban tiszteletben tartod amit kell. Persze valamennyire elnézőek kicsit ha nem tudsz mindent 100%-ra úgy mint egy őshonos. ;)
A régi jóbarátot csak azért mondtam, hogy legyen mihez viszonyítani. :)
De igazából tudhatod mikor nem csak azért kedvesek mert úgy illik. Főleg abból, hogy valamivel lazábbak, kevésbé távolságtartóak veled szemben mint a többiek. Ez főleg a gesztusokban és a beszédben tűnhet fel. De nagy általánosságban csak azért nem tépik le a fejed mint egyes magyar idegenek tennék mert nem illik (és itt lehet túloztam a dráma hatás kedvéért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!