Omán építészetileg mennyire érdekes?
Fel van fedezve, beszelnek rola. Kozepkori hegyi varosok pl Nizwa. A taj is csodalatos. Az egyik legbiztonsagosabb, legvendegszeretobb kozel-keleti orszag.
Nem olcso, talan ezert nem fedeztek fel a magyarok.
Nem dagonyazos turistaknak van.
Szerintem érdekes. Nem annyira extravagáns és modern, mint az Emirátusok, de persze nem is annyira ódivatú meg egzotikus, mint Jemen. Valahol a kettő között, ha lehet ilyet mondani. Egyébként kifejezetten építészeti szempontból ami a leginkább említésre méltó az országban szerintem, az a rengeteg erődítmény. És most nem a Maszkat kikötőjét őrző portugál erődökre (al-Jalali, al-Mirani) gondolok elsősorban, hanem az ország belsejében, a Hadzsar-hegység vidékén található klasszikus, középkori és kora újkori arab erődökre. A leghíresebb és legnagyobb talán a Nizwa erőd, világörökségi rangot eddig mégis csak a Bahla erőd kapott közülük, de ott van például a Jabrin erőd és még számos kisebb erődítmény is.
Egyébként még a 2000-es évek elején készült egy magyar nyelvű útikönyv Ománról, ami korlátozott mértékben még mindig használható szerintem. A címe mondjuk kicsit megtévesztő, de az UAE mellett viszonylag jelentős terjedelemben foglalkozik Ománnal is. Csak mondjuk már sehol sem kapható sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!