Brno és Ostrava mennyire érdekes városok?
1-es, ezzel el is árultad, hogy nem sokat tudsz Brnóról. Egy kimondottan hangulatos város, 1-3 napos városnéző kirándulásokra kiváló, de jó bázis egy egyhetes morvaországi körhöz is.
Ostrava ennél valóban ingerszegényebb.
Brno nagyon szép ,elég szép belvárosi résszel.
Ostrava inkább iparosabb város képét mutatja meg a turistáknak.
Ha szeretsz sörözni, érdemes menned a Výčep Na stojáka nevű sörözőbe, ott van a Szent Jakab templomnál. Nem olcsó, viszont nagyon jó sörök vannak.
Kaja:
Két helyet tudok ajánlani: Butcher's Grill & Pasta, a Fun parknál találod, Hambitól jófajta angus steakig elég nagy a választék, bár nekem a well done steaket nem kérgesítették meg eléggé.
A másik az cseh konyha, azt viszont érdemes meglátogatni, nagyon jól főznek, az a Šelepka. Érdemes megkóstolni a pácolt marhát knédlivel, vagy a vaddisznó ragut. Nincs nagy választék, majdhogynem naponta változik a menü, de ez a kettő mindig volt, mikor ott ettem. Amúgy maximum 1-2 nap a város, utána nincs látnivaló.
Ostraváról nem tudok nyilatkozni, ott még nem voltam
Brnonak (Brünnek) magyar vonatkozása is van: néhány hónapig itt raboskodott Kazinczy Ferenc, a várban a múzeumban is van róla szó (igaz, elég régen, 1976-ban jártam ott). Mindenesetre az előttem írókkal egyetértek, érdemes meglátogatni.
Ostravában két évvel később jártam, csúnya iparváros, jobb kihagyni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!